Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Σαμαράς: «Η Ελλάδα θα γίνει το success story της Ευρώπης»

Στην οικονομική κρίση και το έλλειμμα της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς υποσχόμενος πως η Ελλάδα σε λίγο καιρό θα γίνει από αδύναμος κρίκος ο ακρογωνιαίος λίθος της Ευρώπης.

«Τα ιδανικά μας θα μας βγάλουν πιο δυνατούς από την κρίση» είπε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στο Βουκουρέστι.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η κρίση που διέρχεται η Ευρώπη δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική και δημογραφική και πως όλες οι πτυχές της συνδέονται άμεσα με το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας που έχει η Γηραιά Ήπειρος.

«Έχουμε μπροστά μας μεγάλες προκλήσεις και θα τις κερδίσουμε μόνο αν είμαστε ενωμένοι και αλληλέγγυοι» δήλωσε ο κ. Σαμαράς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ελληνική κρίση, σημειώνοντας πως αν και εκπροσωπεί τον πιο αδύναμο κρίκο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, εντούτοις η Ελλάδα θα αλλάξει σταδιακά το γενικότερο κλίμα και θα κάνει σύντομα μια «θεαματική επιστροφή».

«Από την ύφεση θα μεταβούμε σε μια δυναμική οικονομία, και από μια σύγχρονη τραγωδία θα αναδειχθούμε σε success story», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

«Σπάμε απανωτά ρεκόρ Γκίνες» είπε ο κ. Σαμαράς τονίζοντας πως η χώρα μέσα σε τρία χρόνια έχει περάσει πρωτοφανή μέτρα, η οικονομία είναι σε ύφεση πάνω από πέντε χρόνια ενώ έχει χαθεί περί το 20% του ΑΕΠ.

«Θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να φέρουμε τη χωρά στην αιχμή του δόρατος της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας» τόνισε ο πρωθυπουργός προκαλώντας το χειροκρότημα των Ευρωπαίων ηγετών.

«Αν η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει όλη η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει κι αν μάθαμε κάτι από τις δυσκολίες που ζούμε είναι ότι χωρίς ανάπτυξη η λιτότητα φέρνει καταστροφή, ότι η κοινωνία δεν είναι μηχάνημα και οι άνθρωποι δεν είναι ανταλλακτικά που μπορείς να τα αφαιρείς και να βάζεις άλλα. Πρέπει να φτιάξουμε το πρόβλημα διατηρώντας την κοινωνική συνοχή διαφορετικά οδηγούμαστε στο χάος και την αναταραχή.

Οφείλω στη χώρα μου να ανατρέψω την κατάσταση, οφείλω στην Ευρώπη να κάνω την Ελλάδα παράδειγμα προς μίμηση, οφείλω στο ΕΛΚ να δείξω ότι οι δικές μας αξίες είναι υπεύθυνες και δίνουν προοπτική από την κρίση» σημείωσε ο Αντώνης Σαμαράς και κατέληξε λέγοντας πως η Ελλάδα θα γίνει «ο ακρογωνιαίος λίθος του ευρωπαϊκού οικοδομήματος».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...