Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Ομοφυλόφιλοι σε Χρυσή Αυγή: «Δεν φοβόμαστε, απάντησή μας η υπερηφάνεια μας»

Καυστικότατη ήταν η απάντηση της ομοφυλόφιλης κοινότητας στις βιαιοπραγίες της Χρυσής Αυγής έξω από το Θέατρο Χυτήριο με αφορμή την παράσταση Corpus Christi η οποία θεώρησαν ότι προσβάλει το θρησκευτικό τους αίσθημα.

Πέρα από την αποτρόπαια συμπεριφορά τους, ο Ηλίας Παναγιώταρος, βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε υβριστικότατες ομοφοβικές μισαλλόδοξες και ρατσιστικές δηλώσεις, προσβάλλοντας εμφανώς όχι μόνο τους αλλοδαπούς και το θεατρικό στερέωμα, αλλά και την ομοφυλόφιλη κοινότητα.

Καυστική ήταν η απάντηση του Athens Pride, που στην επίσημη σελίδα της οργάνωσης στο Facebook, ανάρτησαν το βίντεο με τον Παναγιώταρο να εξαπολύει ύβρεις και έγραψαν από πάνω τη δική τους απάντηση στην απανθρωπιά και την μεσαιωνική νοοτροπία της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα πάνω από το βίντεο γράφουν «Αυτά συνέβησαν χτες, στην Ελλάδα του 2012. Σαν σήμερα, 12 Οκτωβρίου του 1944, τελείωσε η ναζιστική κατοχή στην Ελλάδα. 58 χρόνια μετά μετράμε ναζιστικές επιθέσεις προς όλες τις διακριτές ομάδες. Όσα τέτοια επεισόδια και αν γίνουν, το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε, είναι ότι ΔΕ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ. Απάντηση μας είναι η υπερηφάνεια μας, κάτι που αγωνιστήκαμε για να κερδίσουμε και δε σκοπεύουμε να το χάσουμε. Καλή μας δύναμη.»

Παρά το λάθος που υπάρχει στη δήλωση (η ναζιστική κατοχή έληξε πριν 68 και όχι 58 χρόνια), είναι σημαντικό το ότι η ομοφυλόφιλη κοινότητα έχει τη δύναμη να αντιταχθεί σε αυτή τη γενική ρατσιστική συμπεριφορά και δηλώνει δημόσια την υποστήριξή της προς όλες τις ομάδες που υφίστανται ρατσισμό και υποστηρίζοντας ότι μόνο με το θάρρος και την υπερηφάνεια μας θα πατάξουμε τον ναζισμό σ' αυτή τη χώρα.



Πηγή: | iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...