Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Μπαράζ εμπρηστικών επιθέσεων τη νύχτα στην Αθήνα - Στόχος και η ΔΗΜΑΡ

Κύμα συντονισμένων εμπρηστικών επιθέσεων σημειώθηκε τη νύχτα σε πολλές περιοχές της Αθήνας και των προαστίων της. Στόχοι έγιναν τα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στην Καισαριανή, υποκαταστήματα τραπεζών, αυτοκίνητα και ένα πολυκατάστημα τροφίμων.

Οι επιθέσεις άρχισαν μετά τη 01.00 και συνεχίστηκαν για περισσότερες από δύο ώρες σε έξι διαφορετικά σημεία της πρωτεύουσας.

Οι άγνωστοι μέχρι στιγμής δράστες χρησιμοποίησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς, από την ενεργοποίηση των οποίων προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Οι εμπρησμοί άρχισαν στη 01.31 από τη λεωφόρο Αλεξάνδρας 36, στους Αμπελόκηπους, όπου οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης χρημάτων (ATM) της Τράπεζας Πειραιώς.

Σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασε πυρκαγιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στη Γλυφάδα, στη διασταύρωση των οδών Αθανάτου και Γεννηματά.

Λίγο πριν από τις 03.00 φωτιά εκδηλώθηκε σε πολυκατάστημα τροφίμων που βρίσκεται στα Ιλίσια, στη διασταύρωση των οδών Λαοδικείας και Νυμφαίου, όπου προκλήθηκαν μικρές ζημιές.

Την ίδια ώρα, παρανάλωμα έγινε και το ΑΤΜ της Eurobank στα Ανω Πετράλωνα, στη διασταύρωση των οδών Τριών Ιεραρχών και Νηλέως.

Υστερα από περίπου δεκαπέντε λεπτά σημειώθηκε εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, στην Καισαριανή, επί της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως 98. Και εδώ οι ζημιές ήταν μικρές.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε μια ακόμη επίθεση σε ΑΤΜ, αυτή τη φορά του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στο Βύρωνα, στην οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης 80.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...