Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

6 ΒΙΝΤΕΟ - Θέατρο "Χυτήριο": Παράσταση με ΜΑΤ και ομάδες περιφρούρησης

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έξω από το θέατρο "Χυτήριο", με στόχο να αποφευχθούν νέα επεισόδια.

Περίπου 200 καλλιτέχνες και μέλη της Αριστεράς, πραγματοποιούν συγκέντρωση-περιφρούρηση της παράστασης.
  

Την ίδια στιγμή, έχουν συγκεντρωθεί 100 άτομα, που διαδηλώνουν ενάντια στην παράσταση.
Ρεπόρτερ του NEWS 247 βρίσκεται στο σημείο, όπου υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, χωρίζοντας τις δύο συγκεντρώσεις.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές μελών παραθρησκευτικής οργάνωσης., ενώ επικράτησε ένταση, χωρίς όμως η κατάσταση να θυμίζει τα όσα έγιναν την Πέμπτη. 


Δηλώσεις της ηθοποιού Βάσιας Παναγοπούλου
Υπενθυμίζεται, ότι η πρεμιέρα του του έργου "Corpus Christi" είχε προγραμματιστεί για το βράδυ της Πέμπτης στο θέατρο "Χυτήριο", η οποία όμως τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω επεισοδίων.

 
Τα επεισόδια προκλήθηκαν από περίπου 200 άτομα, μέλη της ΧΑ και παραθρησκευτικών οργανώσεων, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος και Χρήστος Παππάς. Οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες θεώρησαν το έργο βλάσφημο.
Τα ΜΑΤ προσπάθησαν να επιβάλλουν την τάξη απομακρύνοντας τους διαμαρτυρόμενους πολίτες από τον πολυχώρο "Χυτήριο". Όμως, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς, φέρεται να απομακρύνει προσαχθέντα, το οποίο αστυνομικοί οδηγούσαν στην κλούβα.

Παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ζητεί να ενημερωθεί, εάν ειδοποιήθηκε ο εισαγγελέας υπηρεσίας για τα χθεσινά επεισόδια στο θέατρο "Χυτήριο", και αν ναι, γιατί δεν παρενέβη.
Παράλληλα, ο κ. Ρουπακιώτης ζητεί από τον κ. Τέντε να αξιολογήσει εάν "συντρέχει περίπτωση διάπραξης του αδικήματος της παράλειψης καθήκοντος εκ μέρους των αστυνομικών οργάνων, σε σχέση με την απελευθέρωση συγκεκριμένου άνδρα, την ώρα που αστυνομικές δυνάμεις τον προσήγαγαν σε υπηρεσιακό λεωφορείο, από βουλευτή της Χρυσής Αυγής".
Ο κ. Τέντες διαβίβασε το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νικ. Παντελή.

Ένταση στο θέατρο "Χυτήριο" από News247
Προσαγωγές στο θέατρο "Χυτήριο" από News247
ΜΑΤ στο θέατρο "Χυτήριο" από News247
Δηλώσεις Βάσιας Παναγοπούλου από News247
Συγκεντρωμένοι στο "Χυτήριο" από News247
Προσαγωγή στο Θέατρο "Χυτήριο" από News247
 
news247.gr/
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...