Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τι κι αν πλήρωσε όλες τις οφειλές του, ήθελαν να τον συλλάβουν!

Μάρτυρες σε ένα "εκρηκτικό" επεισόδιο έγιναν το πρωί δεκάδες πολίτες που βρέθηκαν στην ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής.
Υπάλληλοι της εφορίας κάλεσαν την αστυνομία για να συλλάβει φορολογούμενο που διαμαρτυρόταν –άκουσον άκουσον- όχι επειδή δεν είχε να πληρώσει τα χρέη του από φόρους, αλλά επειδή τα είχε πληρώσει όλα εμπρόθεσμα και παρά ταύτα δεν του έδιναν φορολογική ενημερότητα τετράμηνης διάρκειας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο πολίτης που πιθανότατα λειτουργούσε ως εκπρόσωπος εταιρίας ζητούσε φορολογική ενημερότητα από το τμήμα εσόδων της ΔΟΥ, αλλά ο υπάλληλος δεν του έδινε παρά για έναν μόνο μήνα –όπως επιτρέπουν πολλές και ΔΟΥ και στους μικροφειλέτες- επειδή στο σύστημα TAXIS φαινόταν πως πρέπει να πληρωθεί μέχρι 30 Ιουνίου 2012 μία μικρή δόση του ΕΤΑΚ.
Ο φορολογούμενος όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τους έδειξε την απόδειξη πληρωμής της οφειλής, που την είχε σε κάνει σε τράπεζα ήδη από τις 20 Ιουνίου. Πιθανότατα η πληρωμή αυτή δεν είχε προλάβει ακόμα να εμφανιστεί στο σύστημα TAXIS, είτε γιατί η τράπεζα δεν είχε αποδώσει ακόμα τα χρήματα στο δημόσιο, είτε ενδεχομένως από κάποια καθυστέρηση των υπηρεσιών του υπουργείου.
Οι διάλογοι που ακολούθησαν ήταν ζωηροί καθώς ο φορολογούμενος θεωρούσε έως και προσβλητικό να μη του χορηγείται η φορολογική ενημερότητα όπως την είχε ανάγκη, στο βαθμό τουλάχιστον που είναι από τους λίγους συνεπείς φορολογούμενους που μπορούν ακόμα να αντέχει στα φορολογικά βάρη που επωμίζονται.
Όπως υποστήριζε μάλιστα, και άλλη φορά προσφάτως τού είχε έρθει στο σπίτι απειλητική επιστολή κατάσχεσης από την εφορία, για χρέος όμως που επίσης είχε εξοφλήσει εμπρόθεσμα, πριν καν την καταληκτική διορία που του έδινε το υπουργείο Οικονομικών.
Στην παρατήρησή του όμως πως «με αυτά που κάνετε, καλά κάνουν και αυτοί που έρχονται εδώ με όπλα», ξύπνησαν μνήμες και πάθη από την προ τριμήνου εισβολή οπλοφόρου που πυροβολούσε μέσα στη ΔΟΥ Αγίας Παρασκευής κατά δικαίων και αδίκων. Άμεσα αντέδρασε τότε ένα υπάλληλος που χωρίς άλλη συζήτηση κάλεσε την αστυνομία για να συλληφθεί επ’αυτοφώρο ο πολίτης, ζητώντας του και να περιμένει εκεί για να παραδοθεί.
Παρά την ενθάρρυνση του κόσμου να παραμείνει και να κάνει και αυτός μηνύσεις, ο πολίτης αποχώρησε τελικά πριν έρθει η αστυνομία, έχοντας προφανώς και άλλες πιο επείγουσες υποθέσεις του να προλάβει.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...