Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε απάτες σε βάρος πολλών τραπεζών και της ΔΕΗ

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται δύο Έλληνες και τρεις αλλοδαποί που κατηγορούνται ότι υπέκλεπταν αριθμούς πιστωτικών κρατών και προχωρούσαν σε απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, το ύψος των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 47.383.71 ευρώ.

Υπόθεση απάτης σε βάρος τράπεζας και της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (ΔΕΗ) εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 2 Ελλήνων και 3 αλλοδαπών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Τράπεζας.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι πραγματοποιούσαν αυτές τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας τους αριθμούς πιστωτικών καρτών που είχαν υποκλέψει από ανυποψίαστους πολίτες, με αδιευκρίνιστο προς το παρόν τρόπο. Τα θύματα είδαν να χρεώνονται οι κάρτες τους αδικαιολόγητα και προχώρησαν σε καταγγελία.

Σύμφωνα με αντιπρόσωπο της Τράπεζας κατά το χρονικό διάστημα από την 04/01/2012 έως και 19/01/2012 πραγματοποιήθηκαν, 80 απατηλές πληρωμές λογαριασμών της ΔΕΗ με τη χρήση 10 πιστωτικών καρτών, έκδοσης της ανωτέρω τράπεζας, συνολικού ποσού ύψους 47.383.71 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα, προσδιορίστηκαν επίσης οι συνδέσεις διαδικτύου των 5 κατηγορούμενων, μέσω των οποίων προέβησαν στις συναλλαγές αυτές. Όπως προέκυψε, οι δράστες πραγματοποιούσαν αυτές τις συναλλαγές μέσω καταστημάτων που διατηρούσαν, ένα εκ των οποίων ήταν Ίντερνετ Καφέ.

Από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος ηλεκτρονικού υπολογιστή, που θα σταλούν για ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...