Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Κόβουν την πίστωση από την 1η Απριλίου οι φαρμακοποιοί Αττικής

Την πρόθεσή του να αναστείλει την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από την 1η Απριλίου ανακοίνωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, αν έως τότε δεν έχουν καταβληθεί στα μέλη του τα χρέη των ταμείων που ανήκουν στον νέο φορέα της περιόδου έως τα τέλη του 2011, που ανέρχονται σε 135 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα, ο ΕΟΠΥΥ εξόφλησε τα χρέη του προς όλους τους φαρμακοποιούς της χώρας για το μήνα Ιανουάριο του 2012, που ανέρχονταν συνολικά στο ποσό των 239,68 εκατ. ευρώ.

Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά καταγγέλλουν την «αφερεγγυότητα και την ασυνέπεια του κράτους και των υπολοίπων αρμοδίων των ασφαλιστικών ταμείων», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στην οποία επισημαίνουν πως «παρά τις προειδοποιήσεις μας ότι δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να πιστώνουμε τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος αφενός εξοφλεί τις τρέχουσες υποχρεώσεις του, συσσωρεύει αφετέρου τα χρέη όλων των υπολοίπων ταμείων, κανείς δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται».

Οι φαρμακοποιοί ζητούν την εφαρμογή τού πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου που ορίζει άμεση και έως τις 31/3/12 εξόφληση όλων των χρεών των ταμείων, που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ, και τη μη ενσωμάτωση στον Οργανισμό ασφαλιστικών ταμείων, πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής και Πειραιά ανακοινώνουν ότι η Γενική τους Συνέλευση αποφάσισε, αν δεν τηρηθούν τα ανωτέρω, την άρση της πίστωσης προς τον ΕΟΠΥΥ από 1/4/2012».

Σημειώνεται ότι στον ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί 9.5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ) ενώ ήδη, οι φαρμακοποιοί της αττικής έχουν διακόψει την πίστωση σε αρκετά άλλα ασφαλιστικά ταμεία, όπως των ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Επαρχιών και Οίκου Ναύτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...