Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

"ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΓΙΟΜΠΑΖΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ".

Στο κανάλι EXTRA-3, o προαλειφόμενος για υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της Α Αθήνας της Δημοκρατικής Αριστεράς, εκ μέρους του συνεργαζόμενου σχήματος των "Ελευθέρων Πολιτών", Μάκης Γιομπαζολιάς, πρότεινε την εκτόπιση των "λαθρομεταναστών" σε στρατόπεδα που θα δημιουργηθούν σε ξερονήσια του Αιγαίου.

Θέσεις σαν κι αυτή πόρρω απέχουν από την αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και το αξιακό περιεχόμενο της Αριστεράς, για τα θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τα συνακόλουθα προβλήματα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα ξερονήσια θυμίζουν άλλες εποχές που πιστεύαμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας οριστικά...

Τα υπαρκτά προβλήματα στο θέμα των μεταναστών, η Δημοκρατική Αριστερά τα αντιμετωπίζει πάντα στη βάση των ανθρωπιστικών αρχών, πολύ μακριά από ολοκληρωτικού και ρατσιστικού τύπου αντιλήψεις, από τις οποίες εμφορούνται άλλα κόμματα και κομματίδια.

Μετά απ' αυτή τη δήλωση, είναι προφανές ότι ο Μ. Γιομπαζολιάς δεν μπορεί να είναι συνυποψήφιος με τους προερχομένους από τη Δημοκρατική Αριστερά συντρόφους και συντρόφισσες – του υπογράφοντος περιλαμβανομένου. Προφανώς και το κόμμα θα επιληφθεί άμεσα για το θέμα και θα ζητήσει από τους Ελεύθερους Πολίτες να αποσύρουν την υποψηφιότητα Γιομπαζολια στην Αθήνα.

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν δέχομαι να είμαι συνυποψήφιος με τον Μάκη Γιομπαζολιά στην Α Αθήνας. Υπάρχουν όρια ακόμη και στην ανοχή, και τα όρια αυτά ξεπεράστηκαν σήμερα.


ΘΕΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,
μελος της Κεντρικης Επιτροπης της ΔΗΜΑΡ, υποψηφιος στην Α Αθηνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...