Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Πώς η Google κατέστρεψε τη ζωή Αμερικανού πολίτη μετατρέποντάς τον σε... «τρομοκράτη»

Ο άτυχος άνδρας ξεκίνησε να ψάχνει για τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι και η μηχανή αναζήτησης τον έστειλε να ψάξει για... βόμβες


Η Google μπορεί να έχει δώσει τα φώτα της πολλές φορές και να έχει λύσει αμέτρητες απορίες, αλλά υπάρχει και κάποιος που μπορεί να ισχυριστεί ότι η μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης του κατέστρεψε τη ζωή. Κυριολεκτικά.


Ο λόγος για τον Τζέφρι Κάντορ, υπάλληλο της αμερικανικής κυβέρνησης, ο οποίος το 2009 άνοιξε το Google με σκοπό να αναζητήσει πληροφορίες για την κατασκευή ενός τηλεκατευθυνόμενου αεροπλάνου. Εκεί άρχισαν τα προβλήματά του.

Το αυτόματο σύστημα συμπλήρωσης της μηχανής αναζήτησης του έβγαλε ως πρώτη επιλογή την κατασκευή τηλεκατευθυνόμενης βόμβας πριν τελειώσει την πληκτρολόγηση! Ο άτυχος άνδρας υποστηρίζει ότι πάτησε κατά λάθος το enter, κίνηση που τον έβαλε αμέσως στο στόχαστρο των εργοδοτών του.

Οι υπηρεσίες παρακολούθησης της κυβέρνησης παρακολουθούσε -φυσικά-  τη ζωή του Κάντορ τόσο την προσωπική όσο και την διαδικτυακή και αμέσως σήμανε συναγερμός. Η απόλυσή του ήταν το λιγότερο, καθώς ήταν υπό παρακολούθηση επί 24ώρου βάσης, ενώ δεχόταν συχνά-πυκνά και την επίσκεψη πρακτόρων στο σπίτι του, οι οποίοι τον προσέβαλαν κάνοντας αντισημιτικά σχόλια.

Ο Κάντορ που θέλει να ξαναβρεί την ησυχία του και να ξαναρχίσει τη ζωή του, υπέβαλε μήνυση κατά της CIA, της NSA και αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης ζητώντας αποζημίωση 60 εκατ. δολαρίων, αλλά και να ασταμτήσουν οι μυστικές υπηρεσίες να τον παρενοχλούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...