Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Νικολόπουλος: Να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης -Να προστατευθεί το κύρος της Βουλής

«Μια νέα βαριά σκιά πλανάται πάνω από το πολιτικό σύστημα της χώρας, η οποία όμως μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία διαχωρισμού της ήρας από το στάρι και κάθαρσης» τόνισε ο Βουλευτής και συντονιστής του ΚΙΝ.Α «Κίνημα Αναγέννηση», Νίκος Νικολόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση των πολιτικών που φέρονται να ελέγχονται από το ΣΔΟΕ.

«Και η σκιά αυτή γίνεται ακόμα πιο βαριά και… ασήκωτη για τους ίδιους τους θεσμούς και την δημοκρατία μας από τη στιγμή που σε υπόθεση με ξέπλυμα μαύρου χρήματος φέρεται να εμπλέκεται ο σημερινός Πρόεδρος της Βουλής» συνέχισε ο Νίκος Νικολόπουλος, υπογραμμίζοντας πως το καλύτερο στην παρούσα φάση για όλους θα ήταν, ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης να υποβάλλει παραίτηση από την θέση του Προέδρου της Βουλής.

«Πρόκειται για έναν πολύπειρο πολιτικό, γνωστό για την ευθυκρισία του. Θέλω να πιστεύω ότι πρώτος ο ίδιος καταλαβαίνει την πολύ δύσκολη θέση στην οποία έρχεται ολόκληρη η Βουλή από την στιγμή που ο Πρόεδρός της φέρεται εμπλεκόμενος σε μια τέτοια υπόθεση και γι’ αυτό θα πρέπει να παραδώσει την κορυφαία θεσμική θέση που κατέχει, δίνοντας την ευκαιρία στον εαυτό του και τη Δικαιοσύνη να αποδείξουν την αθωότητά του, την οποία προσωπικά εύχομαι» τόνισε ο Αχαιός πολιτικός.

Επίσης, ο Νίκος Νικολόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση που αποκάλυψε η εφημερίδα Real News πρόσθεσε: «Όταν επί μήνες, όλη η Ελλάδα αγκομαχάει και ο λαός της υπόκειται σε αλλεπάλληλους βιασμούς του βιοτικού του επιπέδου και της αξιοπρέπειάς του για να βρεθούν 11,5 δις, τότε η υπόθεση ξεπλύματος 10,2 δις, εφόσον υφίσταται, κάνει αντιληπτό το τεράστιο βάθος της διαφθοράς αλλά και της ανικανότητας του κράτους να διεκδικήσει έσοδα από την τεράστια φοροδιαφυγή και την διακίνηση μαύρου χρήματος, αντί να κυνηγάει το… πενηντάρικο του μεροκαματιάρη και του συνταξιούχου . Γι’ αυτό και η χλιαρή αντίδραση του Πρωθυπουργού, υπό το βάρος των εξελίξεων, να ζητήσει να διαβιβαστεί ο φάκελος του ΣΔΟΕ στον Εισαγγελέα δεν ικανοποιεί κανέναν. Απεναντίας θυμίζει την αλήστου μνήμης εποχή του Κ. Σημίτη και των εκσυγχρονιστών του ΠΑΣΟΚ, όπου ο τότε Πρωθυπουργός , απέναντι σε κάθε σκάνδαλο που έκανε την κοινωνία να βοά, απαντούσε μονότονα, όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στη Δικαιοσύνη”.
Πολύ περισσότερο σήμερα όμως, ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να έχει πάρει ήδη τα… «όπλα» κηρύσσοντας ανένδοτο αγώνα στην διαφθορά και στις υπόγειες διαδρομές του χρήματος. Θα έπρεπε να τα έχει βάλει ήδη με τους μεγαλο-φοροφυγάδες και μεγαλο-φορκλέφτες. Ίσως έτσι, όχι μόνο να έπειθε ότι εννοούσε  το θα τα αλλάξουμε όλα που έλεγε προεκλογικά, αλλά μάλλον θα είχε βρει και πολλά χρήματα για να καλύψει τις απαιτήσεις των δανειστών μας, αντί να καταφεύγει στην συνταγή της αφαίμαξης του λαού που μέχρι πριν λίγο καιρό αποδοκίμαζε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...