Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Βουλευτής που υπέγραψε επερώτηση εναντίον της φοροδιαφυγής διακινούσε πλαστά και εικονικά τιμολόγια;

Ενας εκ των 13 βουλευτών της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή ζητώντας να γίνουν γνωστά τα ονόματα όσων έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό και αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από φοροδιαφυγή εμπλέκεται ο ίδιος σε καραμπινάτη υπόθεση φοροδιαφυγής με πλαστά και εικονικά τιμολόγια.

Σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία που διαθέτει το iefimerida.gr ένας εκ των 13 βουλευτών διαθέτει οικογενειακή επιχείρηση η οποία διακινούσε επί σειρά ετών πλαστά και εικονικά τιμολόγια με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από μη αποδιδόμενους φόρους.

Αποτελεί τουλάχιστον ειρωνεία εκ μέρους του φοροφυγά βουλευτή (και πρώην υφυπουργού) να βάζει την υπογραφή του σε ερώτηση προς τη Βουλή ζητώντας από τον υπουργό Οικονομικών τι θα πράξει ώστε να διαπιστωθεί αν τα χρήματα που βγήκαν στο εξωτερικό προέρχονται από φοροδιαφυγή και αν θα αποδοθούν τα αναλογούντα διαφυγόντα έσοδα στο Δημόσιο, την ώρα που ο ίδιος έχει πράξει παρόμοια αδίκημα.

Ας σημειωθεί ότι οι 13 βουλευτές της ΝΔ ζητούσαν με ερώτησή τους να κατατεθούν στη Βουλή οι πίνακες με τα ονόματα των προσώπων (φυσικών και νομικών) που έχουν αποστείλει εμβάσματα σε τράπεζες στο εξωτερικό από το 2009 έως και το 2011 και τα συνολικά ποσά των εμβασμάτων.

Με ερώτηση και αίτηση κατάθεσης εγγράφων οι Γιωργος Κασαπίδης, Γιάννης Πλακιωτάκης, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Ορφανός, Γιάννης Ανδριανός, Γιώργος Κοντογιάννης, Αντώνης Μπέζας, Γιώργος Βλάχος, Μιχάλης Παπαδόπουλος, Ευστάθιος Κωνσταντινίδης, Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Μαρία Αντωνίου, ρωτούν τον υπουργό Οικονομικών τι θα πράξει ώστε να διαπιστωθεί αν τα ποσά αυτά προέρχονται από φοροδιαφυγή και να αποδοθούν τα αναλογούντα διαφυγόντα έσοδα στο Δημόσιο. Ρωτούν επίσης σε πόσες υποθέσεις έχουν διενεργηθεί φορολογικοί έλεγχοι και τι ποσά φόρων έχουν βεβαιωθεί.

Όπως τονίζουν οι βουλευτές της ΝΔ, οι πολίτες απαιτούν να γνωρίζουν ονόματα και αριθμούς για να σταματήσει το κρυφτούλι και το «όλοι ίδιοι είμαστε» και κυρίως το «μαζί τα φάγαμε».

«Δεν τα φάγαμε μαζί κι οι ευθύνες πρέπει να αποκτήσουν ονόματα. Τέλος το κρυφτούλι πίσω από το «υπεύθυνο» πολιτικό σύστημα. Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και οι υπεύθυνοι να κατονομαστούν», αναφέρουν οι 13 βουλευτές.

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...