Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Ο ΕΟΠΥΥ εξοφλεί για τις συνταγές του Μαΐου - Δεν πείθονται οι φαρμακοποιοί

Φάρμακα μόνον τοις μετρητοίς συνεχίζουν να δίνουν στους ασφαλισμένους οι φαρμακοποιοί σε 17 νομούς της χώρας, διαμαρτυρόμενοι, μεταξύ άλλων, για την αδυναμία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) να εξοφλήσει πλήρως τα οφειλόμενα για τις συνταγές που εκτελέσθηκαν επί πιστώσει από τον περασμένο Μάιο και μετά.

Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Γερ. Βουδούρη, η πληρωμή για τις συνταγές του Μαΐου αρχίζει σήμερα Πέμπτη και μέχρι την ερχόμενη Τρίτη οι φαρμακοποιοί θα έχουν εξοφληθεί.

Όπως ανέφερε ο κ. Βουδούρης στο «Βήμα», οι φαρμακοποιοί έχουν ήδη πάρει 90 εκατομμύρια ευρώ και αναμένεται να πάρουν άλλα 117 εκατομμύρια.

Παρ' όλα αυτά οι φαρμακοποιοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ. Λουράντο να δηλώνει ότι η Αττική δεν υποχωρεί παρά τις καταβολές για τον Μάιο.

«Οι φαρμακοποιοί της Αττικής δεν πείθονται από τις γενικόλογες δηλώσεις του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τις οποίες ο Οργανισμός θα έχει εξοφλήσει πλήρως μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου και τις εκτελεσμένες συνταγές του περασμένου Ιουνίου», τονίζει.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη παραμένουν κλειστά τα φαρμακεία του Πειραιά, ενώ οι φαρμακοποιοί 17 νομών συνεχίζουν να μη χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Πρόκειται για τους φαρμακοποιούς της Αττικής, της Κρήτης, της Μαγνησίας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, των Γρεβενών, της Φλώρινας, της Ευβοίας, των Κυκλάδων, της Κερκύρας, της Ροδόπης, της Κοζάνης και της Θεσπρωτίας.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου συγκαλείται η γενική συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Στη συνέλευση θα συζητηθεί η γενίκευση της απόφασης για αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου, ενώ οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών της Θεσσαλονίκης θα προτείνουν η απόφαση για αναστολή να υλοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Αυγούστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...