Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Η τηλεφωνική ενημέρωση Σαμαρά για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου (photo)

Τηλεφωνικά ενημερώθηκε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς τις πρώτες πρωινές ώρες, για την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα στην Αθήνα να προφυλακιστεί ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.


Ο Πρωθυπουργός βρισκόταν στο Barcode της Ουάσινγκτον, μαζί με Έλληνες ανταποκριτές στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τον Μιχάλη Ιγνατίου και τον Απόστολο Ζουπανιώτη.

Ο τελευταίος μάλιστα ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter τη σχετική φωτογραφία από το τραπέζι, με τον Αντώνη Σαμαρά να κρατάει χαμογελαστός το κινητό του.

Κεδίκογλου: Εξεπλάγη ο Πρωθυπουργός με την απόφαση για τους 3 βουλευτές της ΧΑ

Ο  κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μιλώντας στον ΑΝΤ-1 παραδέχτηκε ότι ο Αντώνης Σαμαράς εξεπλάγη με την απόφαση του ανακριτή να μην προφυλακίσει τους Παναγιώταρο, Μίχο και Κασιδιάρη.

Επίσης, ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει τον ευτελισμό των θεσμών, αφήνοντας την Χρυσή Αυγή να οδηγήσει την χώρα σε εκλογές.

Τα διεθνή ΜΜΕ για την προφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Η είδηση της προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου κυριάρχησε στα πρώτα θέματα των διεθνών ΜΜΕ, όπως άλλωστε είχε συμβεί καθόλη τη διάρκεια της χθεσινής μέρας με το θέμα της Χρυσής Αυγής, λόγω της απόφασης της Δικαιοσύνης να μην προφυλακιστούν οι βουλευτές Κασιδιάρης, Παναγιώταρος και Μίχος.

“Ο αρχηγός των Ελλήνων νεοναζί σε προσωρινή κράτηση”, μετέδωσε χαρακτηριστικά με έκτακτο τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Μιχαλολιάκος

Η απολογία Μιχαλολιάκου ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 2 τα ξημερώματα της Πέμπτης και σύμφωνα με πληροφορίες ρωτήθηκε για ιδεολογικα θέματα από τον ανακριτή και για την άποψή του για τον εθνικοσοσιαλισμό. Υποστήριξε ότι το τηλεφώνημα, μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δεν έγινε στον ίδιο αλλά στα γραφεία της ΧΑ και πρόσθεσε ότι δεν είναι ναζιστής και ότι καταδικάζει τη βία.

Στη συνέχεια, ανακριτής και εισαγγελέας κατέληξαν ομόφωνα στην απόφαση προφυλάκισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ, μέχρι να αποφασιστεί σε ποιά φυλακή θα κρατηθεί.

Προφυλακιστέος κρίθηκε και ο Γιώργος Πατέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...