Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με κεντρικό σύνθημα «Παύλος Φύσσας, αντιφασίστας, δολοφονημένος από τα μαχαίρια των νεοναζί παρακρατικών. Κράτος και Κεφάλαιο γεννούν το φασισμό», περίπου 4.000 άτομα διαδήλωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας.


Η πορεία ξεκίνησε από το Θησείο και, περνώντας από την πλατεία Συντάγματος, κατέληξε στα Προπύλαια, ακολουθώντας τη διαδρομή Ερμού-Αθηνάς-Σταδίου.

Πριν από τη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Θησείο, στο σημείο όπου ένας μικροπωλητής σκοτώθηκε την 1η Φεβρουαρίου πέφτοντας στις ράγες του τρένου, μετά από καταδίωξη από τη δημοτική αστυνομία.

Αναφορά έγινε και στα δεκάδες θύματα από επιθέσεις της Χρυσής Αυγής, όπως τον Σαχτζάτ Λουκμάν ο οποίος δολοφονήθηκε στα Πετράλωνα ενώ πήγαινε στη δουλειά του στις 17 Ιανουαρίου 2013.

Στη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Μετά από διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η πορεία κατέληξε στην Καμάρα.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στις καταλήψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε χώρους της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...