Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Συνελήφθη ο πρώην διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα ως συνεργάτης της Χ.Α.

Συνελήφθη την Τρίτη από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, με βαρύτατες κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα, ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγ. Παντελεήμονα, κατηγορούμενος ότι επί χρόνια συνεργαζόταν με τη Χρυσή Αυγή.


Πρόκειται για 52χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κατάχρηση εξουσίας, κατοχή και εμπορία όπλων, πλαστογραφία, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κατ’ εξακολούθηση, λαθρεμπορία, «ξέπλυμα» χρήματος και άλλα αδικήματα.

Μαζί με τον αστυνομικό υποδιευθυντή συνελήφθη μία συνομήλική του, ενώ αναζητούνται ένας συνταξιούχος αστυνομικός και άλλη μία γυναίκα οι οποίοι κατηγορούνται ως συνεργοί του στα ίδια αδικήματα.

Στα σπίτια του αξιωματικού της ΕΛΑΣ στην Αθήνα και την ιδιαίτερη πατρίδα του στα Γιάννενα, βρέθηκαν πολλά όπλα, χρήματα κι άλλα πειστήρια, μεταξύ των οποίων και ποσότητα ναρκωτικών.

Ο αστυνομικός υποδιευθυντής υπηρετούσε ως διοικητής του ΑΤ Αγ. Παντελεήμονα μέχρι το 2011 και στη συνέχεια πήρε μετάθεση στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών, όπου υπηρετεί μέχρι σήμερα. Πληροφορίες από την ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι ο αξιωματικός εκτός των άλλων είχε συνεργασία με την Χρυσή Αυγή στον Αγ. Παντελεήμονα, στην οποία παρέπεμπε Έλληνες που πήγαιναν να καταγγείλουν προβλήματα με αλλοδαπούς, ενώ υποβάθμιζε καταγγελίες αλλοδαπών για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος τους.

Ο υποδιευθυντής τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Λεπτομέρειες για τη δράση του αξιωματικού της ΕΛΑΣ και των συνεργών του, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...