Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Δυναμική πορεία του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα

Πλημμύρισε από διαδηλωτές το Σύνταγμα όπου έφτασε η μαζική πορεία του ΠΑΜΕ. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στη Λ. Αμαλίας, μπροστά στην Βουλή, όπου είχε στηθεί η εξέδρα του ΠΑΜΕ ενώ στην αρχή της συγκέντρωσης, κρατήθηκε  ενός λεπτού σιγή στη  μνήμη του δολοφονημένου απο την Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα. Στη συνέχεια μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, έπαιξαν αγωνιστικά τραγούδια.

Απο το  βήμα της συγκέντρωσης ο Γιώργος Σκιαδιώτης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ξεκινώντας την ομιλία του επεσήμανε πως το εργατικό λαϊκό κίνημα, το κίνημα της νεολαίας, έχει τη δύναμη να απομονώσει, να τσακίσει και να εξαφανίσει από προσώπου Γης το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Με συνθήματα όπως «Δουλέμποροι φασίστες χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Εργατιά μπροστά, τώρα μια γροθιά, γκρέμισε μνημόνια και αφεντικά», «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη και όχι τα κέρδη του κεφαλαιοκράτη»,  το συλλαλητήριο, ξεκίνησε από την Ομόνοια και με πορεία κατευθύνθηκε στην πλατεία Συντάγματος. Στην κεφαλή της πορείας ήταν το μπλοκ των εργαζομένων στα «Sprider» του Πειραιά με το πανό τους.

Νωρίτερα στη συγκέντρωση της Ομόνοιας, χαιρετισμούς απηύθυναν  η Χριστίνα Σούλη, εργαζόμενη στα «Sprider» και ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ, ο οποίος εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους των ΑΕΙ - ΤΕΙ.   Στη συγκέντρωση της Αθήνας παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Η μοναδική ελπίδα και προοπτική είναι η γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η οργάνωση της λαϊκή πάλης, η προώθηση της λαϊκής συμμαχίας ανάμεσα στην εργατική τάξη, τους υπάλληλους, τους άνεργους, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης, τους φτωχούς αγρότες τους νέους, τις γυναίκες. Είναι η συστράτευση με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, με το ΠΑΜΕ, με τις άλλες συσπειρώσεις, η συμπόρευση και η ενίσχυση του ΚΚΕ με προοπτική τη λαϊκή εξουσία, σε κατεύθυνση πάλης ενάντια στα μονοπώλια, ενάντια στο σάπιο καπιταλιστικό σύστημα.  Προϋπόθεση για να βρεθεί πραγματικά ο λαός στην εξουσία είναι η κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, η αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η μονομερής διαγραφή του χρέους. Και βέβαια μια εξουσία η οποία θα μπορεί να σχεδιάσει κεντρικά την οικονομία, να αναπτύξει όλες τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας σε όφελος της εργατικής τάξης, σε όφελος του λαού μας», δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στο συλλαλητήριο του  ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία διαμαρτυρίας προς το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν μέλη του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι από τη Θεσσαλονίκη. Οι διαδηλωτές διέσχισαν τις οδούς Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Παύλου Μελά, Τσιμισκή και Βενιζέλου και κατέληξαν στο υπουργείο, εν μέσω συνθημάτων κατά των πολιτικών της κυβέρνησης. Μετά την ολοκλήρωση της κινητοποίησης τα μέλη του ΠΑΜΕ γνωστοποίησαν ότι θα συμμετέχουν στην απεργία που προγραμματίζεται για τις 23 Οκτωβρίου.

Συλλαλητήρια σήμερα Σάββατο πραγματοποιήθηκαν ακόμη σε Αγρίνιο, Αλιβέρι, Γιάννενα, Θήβα, Ηγουμενίτσα, Κομοτηνή, Λαμία, Λιβαδειά, Πάτρα, Σκιάθο, Σκόπελο, Τρίκαλα και Χαλκίδα. Συλλαλητήρια τις προηγούμενες μέρες σε δεκάδες πόλεις της χώρας   Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη έγιναν σε Ζάκυνθο, Καλαμάτα, Σπάρτη και Τρίπολη. Την Πέμπτη 3 Οκτώβρη έγιναν σε Αίγιο, Άργος, Άρτα, Βόλο, Ηράκλειο, Καβάλα, Κόρινθο, Ξάνθη, Πύργο, Ρέθυμνο και Χανιά. Την Παρασκευή 4 Οκτώβρη έγιναν σε Αλεξανδρούπολη, Άμφισσα, Αργοστόλι, Δράμα, Ιστιαία, Καρδίτσα, Κατερίνη, Κέρκυρα, Κοζάνη, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πρέβεζα και Σάμο.

Τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη

Ικαρία, 8 μ.μ., Εύδηλος

Ρόδος, 6 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Δημαρχείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...