Κυριακή 25 Αυγούστου 2013

Γιατροί και προμηθευτές απειλούνται με φυλάκιση για το «πάρτι» στον ΕΟΠΥΥ


Σαρωτικούς ελέγχους στα φορολογικά στοιχεία γιατρών του ΕΟΠΥΥ αλλά και προμηθευτών του ΕΣΥ προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος μάλιστα απειλεί όσους θησαυρίζουν μέσω της υπερσυνταγογράφησης με φυλάκιση.

«Όποιος έχει συμμετάσχει σε «φαγοπότι» θα δεσμεύεται η περιουσία του και θα επιστρέφονται τα χρήματα στον Έλληνα φορολογούμενο» αναφέρει ο υπουργός υγείας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Ημερησία και καλεί τους παραβάτες να επιστρέψουν μόνοι τους όσο μπορούν γρηγορότερα τα χρήματα.

Δεσμεύεται μάλιστα για ευνοϊκή μεταχείριση και υπογραμμίζει πως ο έλεγχος που θα γίνει στους γιατρούς θα είναι αναδρομικός και θα αφορά συνταγές από την πρώτη ημέρα που υπάρχει η ηλεκτρονική συνταγογράφηση.

Σε δεύτερη φάση θα ζητήσουμε από τις φορολογικές αρχές τον έλεγχο, μέσω ΣΔΟΕ, όλων όσοι προμήθευσαν τα νοσοκομεία και ενδελεχή έλεγχο για τους προμηθευτές του ΕΣΥ, επισημαίνει ο κ. Γεωργιάδης.

Εξωφρενικές περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης

Η έρευνα του Υπουργείου Υγείας έφερε στο φως εξωφρενικές περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης.

Μάλιστα όπως υπολογίζεται το 20% των δαπανών του ΕΟΠΥΥ οφείλεται στις δαπάνες.

Η λίστα-σκάνδαλο που δημοσιεύει η εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής» φέρνει στο φως απίστευτες περιπτώσεις. Γενικός γιατρός στην Μακεδονία έγραφε 200 συνταγές την ημέρα ενώ συνάδελφός του στις Σέρρες συνταγογραφούσε 2.700 συνταγές το μήνα αξίας 120.000!

Παθολόγος συνταγογράφησε 33 συνταγές σε ένα μήνα με συνολική δαπάνη 111.000 και μέση αξία συνταγής 3.400 ευρώ.

Αποκαλύφθηκε και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση.

Γιατρός έγραφε κατά 93% σκευάσματα συγκεκριμένης πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας ενώ το 84% της συνταγογράφησης παθολόγου στην Αττική εκτελείται από ένα φαρμακείο ενώ συνάδελφός του στα Γιάννενα συνταγογραφούσε και οι εκτελέσεις του ήταν κατά 83% σε συγγενικό του πρόσωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...