Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Συναγερμός στην Αθήνα: Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα μέσα στον Σεπτέμβριο

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί τις τελευταίες ημέρες οι Αρχές ασφαλείας έπειτα από πληροφορίες και ενδείξεις για τρομοκρατικό χτύπημα εντός του Σεπτεμβρίου. 


Το σχεδιαζόμενο ισχυρό χτύπημα, σύμφωνα με τις αναλύσεις των στοιχείων που κάνουν οι Αρχές, θα αφορά οικονομικό στόχο και ειδικότερα πρόσωπο από τον τομέα της οικονομίας. Τον συναγερμό επιτείνει η προγραμματισμένη έλευση του κλιμακίου της τρόικας.

Ηδη, επανασχεδιάζονται και ενισχύονται υπό το πρίσμα αυτής της απειλής τα μέτρα ασφαλείας στους χώρους όπου κινούνται τα στελέχη της τρόικας αλλά και έλληνες παράγοντες του οικονομικού τομέα.

Η προσπάθεια ανασυγκρότησης του λεγόμενου αντάρτικου πόλεων που έχει εκδηλωθεί από τις αρχές του καλοκαιριού με μία σειρά βομβιστικών και άλλων επιθέσεων, είχε ανησυχήσει την Αντιτρομοκρατική και τις υπηρεσίες Πληροφοριών περισσότερο από όσο είχαν αφήσει δημόσια να φανεί. Μάλιστα, στο «Σχέδιο Φοίνικας» των τρομοκρατών οι Αρχές είδαν ποιοτικά χαρακτηριστικά τέτοια, που τις έκαναν να ξαναβάλουν στο μικροσκόπιο πρόσωπα και τις κινήσεις τους.

Η πρώτη προκήρυξη, με την υπογραφή της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς, έδειχνε ότι στόχος των συντακτών της δεν ήταν απλώς και μόνο να δηλώσουν την παρουσία τους, αλλά επιπλέον να δείξουν τη διάθεση και ενδεχομένως την ετοιμότητά τους να κλιμακώσουν τη δράση τους.

Παράλληλα, η Αντιτρομοκρατική διάβαζε και ένα «προσκλητήριο» των Πυρήνων σε πρόσωπα που είχαν κινηθεί στις παρυφές τους και είχαν απομακρυνθεί, αλλά και σε ομάδες που κατά τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είχαν αποσχισθεί τα προηγούμενα χρόνια και είχαν δράσει αυτόνομα. Σε αυτές τις ομάδες η Αστυνομία περιλαμβάνει κυρίως τη Σέχτα Επαναστατών, η οποία «σίγησε» ύστερα από δύο δολοφονίες και σειρά χτυπημάτων.

Μάλιστα, η επίκληση στη Σέχτα «διαβάζεται» ως πρόσκληση για δολοφονική επίθεση. «Η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς -FAI - IRF, σε συνεργασία με τους συντρόφους από τις Συμμορίες Συνείδησης, τιμώντας την παλιά και διαχρονική μας φιλία, ανατινάξαμε το αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού Μαρίας Στέφη, ως ένδειξη αυθεντικής αλληλεγγύης στα δέκα φυλακισμένα αδέλφια μας Γιώργο Π., Ολγα, Γεράσιμο, Χρήστο, Μιχάλη, Γιώργο, Χάρη, Θεόφιλο, Παναγιώτη, Δαμιανό, που έχουν αναλάβει την ευθύνη για τη συμμετοχή τους στη Συνωμοσία», ανέφεραν χαρακτηριστικά στην προκήρυξη και συνέχιζαν: «Μετά από δύο, περίπου, χρόνια σιωπής στην ελληνική επικράτεια, η Σ.Π.Φ. επιστρέφει. Σε κοινό μέτωπο με τις Συμμορίες Συνείδησης, τους πυρήνες της FAI ("αντιφασιστικό μέτωπο", "αλώβητος πυρήνας εκδίκησης", "Μοναχικός Λύκος" κ.ά.) και τη Σέχτα Επαναστατών, στηρίζουμε και ενισχύουμε τη διεθνή συνωμοσία της Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) - Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (IRF). Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα».

H κινητικότητα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού κράτησε σε επιφυλακή και τις διωκτικές Αρχές. Μετά τη βόμβα στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού - με την οποία δηλώθηκε το σχέδιο ανασυγκρότησης των τρομοκρατών - ακολούθησαν επιθέσεις με στόχο πρόσωπα που αμέσως ή εμμέσως είχαν συνδεθεί με την εξάρθρωση των Πυρήνων.

Ετσι, στο στόχαστρο μπήκε σωφρονιστικός υπάλληλος (χτύπημα με συμβολισμό, περισσότερο, που αφορά τις συνθήκες κράτησης τις οποίες καταγγέλλουν οι συλληφθέντες κατηγορούμενοι ως μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς) και στη συνέχεια ο πρώην διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Δημήτρης Χωριανόπουλος, ο οποίος ήταν ο παραλήπτης δέματος παγιδευμένου με εκρηκτικά, το οποίο όμως είχε εντοπίσει η Αντιτρομοκρατική από την αρχή του «ταξιδιού» του, στη Θεσσαλονίκη, και έτσι όταν έφθασε στο Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι το εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη. Για την αποστολή του τρομοδέματος έχουν συλληφθεί δύο πρόσωπα από τη Θεσσαλονίκη. Στα χτυπήματα του «Σχεδίου Φοίνικας» περιλαμβάνονται και δύο εμπρηστικές επιθέσεις στην... Ινδονησία: σε ξενοδοχείο και σε αστυνομική σχολή πριν από λίγες ημέρες. Και για τις δύο την ευθύνη έχει αναλάβει η οργάνωση  FAI - IRF. Η προκήρυξη για την τελευταία εμπρηστική επίθεση αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο μόλις προχθές.

Οπως αναφέρεται σε αυτήν, πρόκειται για «άμεση πράξη εκδίκησης» που εκδηλώθηκε όταν έμαθαν για την αστυνομική επίθεση σε στέκι αναρχικών και για τις συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για το τρομοδέμα στον Δ. Χωριανόπουλο. Επίσης απειλούν ότι «για κάθε χιλιοστό παραβίασης της ελευθερίας μας θα σας απαντάμε με χτυπήματα πιο βίαια από τα προηγούμενα».

Μυστήριο με το οπλοστάσιο

Ο τρόπος με τον οποίο προμηθεύτηκαν τα όπλα που κατέχουν οι οργανώσεις του αντάρτικου πόλεων απασχολεί έντονα τις Αρχές. Ενα σενάριο ήθελε να τα αγοράζουν από ποινικούς. Ωστόσο, το ενδιαφέρον της Αντιτρομοκρατικής εστιάσθηκε σε μια παρτίδα πιστολιών τύπου Glock (παρόμοιων με αυτό της φωτογραφίας) που βρέθηκαν στην κατοχή συλληφθέντων, ενώ τέτοια πιστόλια είχαν και οι ληστές στο Βελεστίνου. Κατά την ΕΛ.ΑΣ., οι τρομοκράτες έχουν βρει δίαυλο εισαγωγής των όπλων αυτών «λυμένων» σε κομμάτια, από τη Φινλανδία. Μάλιστα, έχει ζητηθεί δικαστική συνδρομή για τον έλεγχο αυτών των εκτιμήσεων.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...