Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πλαστογράφησαν το σημειωματάριό μου, λέει τώρα ο Άκης

Στοχοποιήθηκα από τον Γ. Παπανδρέου, επανέλαβε ο κ. Τσοχατζόπουλος - Π. Ζαχαριάδης: Ό,τι έγινε, το έμαθα από τις εφημερίδες


Τον ισχυρισμό του περί στοχοποίησής του από πολιτικά κέντρα επί προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, προβάλλει και σήμερα ο Ακ. Τσοχατζόπουλος, τρίτη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η σημερινή νέα αναφορά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού ότι μέρος των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του είναι πλαστά και δεν του ανήκουν!

Στο δικαστήριο σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Τσοχατζόπουλου και συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο ώστε να πέσουν οι τόνοι. Αφορμή αποτέλεσαν οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τα όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο πρώην υπουργός , την «πατρότητα» των οποίων τώρα αρνείται.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστηρίζει:

- «Δεν δωροδοκήθηκα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου».

- «Η χθεσινή αναφορά της εισαγγελέως περί αμαρτωλών χρημάτων με τα οποία αγοράζονται δήθεν ακίνητα μελών της οικογένειάς μου είναι πρωτοφανής και δείχνει προκατάληψη στο πρόσωπό μου»

- «Κανείς από τους πέντε υπουργούς που πέρασαν μετά από εμένα στο υπ. Αμυνας δεν ενδιαφέρθηκε για τα υποβρύχια. Εκαναν έρευνα μόνο για τη δική μου θητεία και με έβγαλαν κατηγορούμενο για ξέπλυμα».

- «Ξαναφουντώνει τις τελευταίες ημέρες η επικοινωνιακή επίθεση εναντίον μου. Παλιά εκπορεύονταν από τον Γ. Παπανδρέου, σήμερα από άλλα πολιτικά και εκδοτικά κέντρα».

Λίγο μετά τη διακοπή της δίκης ο Άκης Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε την απολογία του, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ν. Ζήγρας αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια και χρήζει ιατρικής φροντίδας.

«Έχει πάθει αγωνία εγκλεισμού. Ζήτησα να τον στείλουν στο νοσοκομείο και όχι στη φυλακή», είπε ο πρώην υπουργός.

«Ο άνθρωπος πάσχει απο το σύνδρομο του ψεύδους» είπε για τον εξάδελφό του, παρεμβαίνοντας στη δίκη ο Νίκος Ζήγρας.


Π. Ζαχαριάδης: Ό,τι έγινε, το έμαθα από τις εφημερίδες


Στην απολογία του ο Παντελή Ζαχαριαδης - ο οποίος εμπλέκεται στην αγορά από την εταιρεία Torcaso ακινήτων επί της Κηφισιάς του Μπάμπη Βωβού- αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Υποστήριξε ότι ο Νίκος Ζήγρας το 1999 του μίλησε για ξένους επενδυτές και τότε εκείνος του μίλησε για τον Μπάμπη Βωβό «που είναι πάντα διαθέσιμος πελάτης για κτίρια».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Νίκος Ζήγρας του ζήτησε να πάρει ΑΦΜ της Torcaso, κάτι που εκείνος έκανε. «Δεν είχα κανένα όφελος, είχα εμπιστοσύνη. Το τι έγινε μετά, το έμαθα από τις εφημερίδες», είπε ο κατηγορούμενος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...