Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Λυρική: Τεχνικοί κάνουν κατάληψη στη σκηνή – η παράσταση μεταφέρεται στο φουαγιέ

Μετά τις συνεχείς ακυρώσεις παραστάσεων εν μέσω εορτών με τα εισιτήρια να έχουν κυριολεκτικά ξεπουληθεί, περί τους 30 τεχνικούς της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ακύρωσαν χθες και τη γενική δοκιμή που ήταν ανοιχτή στο κοινό με αποτέλεσμα να γιουχαριστούν από το κοινό.

Για πρώτη φορά από την αρχή των κινητοποιήσεων (με μορφή τετράωρων στάσεων εργασίας) τεχνικών και διοικητικών υπαλλήλων της Λυρικής, ορισμένοι εκ των απεργών ήρθαν αντιμέτωποι με το ίδιο το κοινό!

Έτσι, την προηγούμενη Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, παρά την αθρόα προσέλευση του κοινού στο θέατρο «Ολύμπια» για τον Καρυοθραύστη, ομάδα τεχνικών δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της παράστασης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από το κοινό: φωνές, διαμαρτυρίες, ενστάσεις που έγιναν εντονότερες όταν οι τεχνικοί αναφέρθηκαν στα αιτήματά τους.

Ουσιαστικά η κρίση στη Λυρική Σκηνή – που το 2012 έκανε άλματα δημοφιλίας καθώς προετοιμάζεται μάλιστα για την είσοδό της στο Πολιτιστικό Κέντρο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος- ξεκίνησε εξαιτίας της απόφασης να υπαχθεί και το διοικητικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό της Λυρικής στο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου, με εξαίρεση το καλλιτεχνικό προσωπικό.

Ο διευθυντής της Λυρικής Σκηνής Μύρων Μιχαηλίδης, δεν δίστασε να καλέσει το κοινό να μπει στην αίθουσα και από μικροφώνου εξήγησε τη συμβαίνει με σαφήνεια και ζήτησε συγνώμη από το κοινό, σε μία κίνηση που λίγοι θα τολμούσαν να κάνουν σε αυτές τις συνθήκες.


iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...