Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Κεδίκογλου: «Τα μετρά θα κλειδώσουν στις αρχές της επόμενης εβδομάδας»

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα κλειδώσουν τα μέτρα υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος τόνισε πως η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει τη δικαιότερη δυνατή λύση. Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΑLPHA 989» ο κ.Κεδίκογλου υπογράμμισε: «Προσπαθούμε να βρούμε τη δικαιότερη δυνατή λύση σε μία πολύ δύσκολη στιγμή για αποφάσεις που δεν θα ήθελε να πάρει κανένας, αλλά είναι αναγκαίες και θα είναι οι τελευταίες».

Ο κ. Κεδίκογλου, επεσήμανε ότι τα μέτρα θα συνοδευτούν από πολιτικές ανάπτυξης και σημείωσε ότι «αυτά τα 11,5 δισ. ευρώ είναι το ποσόν που πρέπει να εξοικονομηθεί για να αρχίσουμε να ανακτούμε την οικονομική ανεξαρτησία μας. Είναι αυτό που λείπει για να έρθουμε "ίσα βάρκα- ίσα νερά" σε έσοδα και δαπάνες. Διότι δεν πιστεύω ότι κανείς θέλει η χώρα μας, κάθε ώρα που περνά, κάθε μέρα που περνά, να δημιουργεί νέο χρέος. Θέλουμε την ανεξαρτησία μας, θέλουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια».

Υπογράμμισε, δε, πως εκτός από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών από τη δόση των 31,5 δισ. «ένα μεγάλο μέρος θα πάει στην αποπληρωμή των χρεών του Δημοσίου».

Και κατέληξε: «Αυτό που θέλουμε είναι η ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών να οδηγήσει σε ενίσχυση της ρευστότητας, ιδιαίτερα των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Γιατί, όπως έχετε ακούσει και τον πρωθυπουργό να λέει επανειλημμένα -αν θυμάστε στις συναντήσεις του τόσο με τη Γερμανίδα καγκελάριο, όσο και με τον Γάλλο πρόεδρο- ήταν δύο λέξεις, ανάπτυξη και ρευστότητα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει ρευστότητα, για να μπορέσει να δρομολογηθεί η ανάπτυξη».

Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...