Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις -κλοπές στην Αττική

Συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί

Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σπείρα αλλοδαπών που το τελευταίο χρονικό διάστημα διέπραττε διαρρήξεις οικιών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνελήφθησαν τις μεσημβρινές ώρες της 4-9-2012 στην Αθήνα, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 32, 35 και 49 ετών, μέλη της σπείρας, γιατί λίγο πριν είχαν αποπειραθεί να διαρρήξουν πολυκατοικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά κλοπές σε οικίες. Συγκεκριμένα, επέλεγαν οικίες, στις οποίες αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέρχονταν παραβιάζοντας τις πόρτες των οικιών με κλειδιά pass é partout και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα τα οποία στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο διάστημα έχουν διαπράξει τρεις (3) διαρρήξεις οικιών στην Αθήνα.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, ρολόγια και πλήθος από διαρρηκτικά εργαλεία, κλειδιά και κλειδαριές ασφαλείας. Στην κατοχή του 35χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα (1) ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, το εσωτερικό των οποίων ήταν ειδικά διαμορφωμένο, ώστε να αποκρύπτονται διαρρηκτικά εργαλεία και να καθίσταται έτσι δυσχερής ο εντοπισμός τους.

Τα ταξιδιωτικά έγγραφα που έφεραν μαζί τους ο 32χρονος και ο 49χρονος ήταν πλαστά, ενώ επιπρόσθετα σε βάρος του 49χρονου εκκρεμούσαν ένα ένταλμα σύλληψης για το αδίκημα της ληστείας και δύο καταδικαστικές αποφάσεις για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, αντίσταση και παράβαση του Ν. περί όπλων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την εξακρίβωση της συμμετοχής τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...