Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Ο εισαγγελέας Διώτης φεύγει, ο Καλαματιανός εφοριακός έρχεται στο ΣΔΟΕ

Ο Ι. Διώτης
Ένα πρόσωπο από τον στενό κύκλο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Μεσσήνιος εφοριακός και παλαιότερα επικεφαλής του πολιτικού του γραφείου στην Καλαμάτα, ο Στέλιος Στασινόπουλος είναι ο νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ ο οποίος θα αντικαταστήσει τον πρώην εισαγγελέα  Ι. Διώτη, τον άνθρωπο δηλαδή που «εξάρθρωσε» τη 17Ν  και υπερπολλαπλασίασε τα έσοδα που φέρνει στο κράτος η συγκεκριμένη υπηρεσία.

Πρόκειται  για επιλογή προσόντων ή όπως έγραψε μεσσηνιακό μπλόγκ «συνεχίζεται η αξιοποίηση των Μεσσήνιων;».
Το σίγουρο είναι πώς ο απερχόμενος Ιωάννης Διώτης, ένα πρόσωπο που επιλέχθηκε τον Μάϊο του 2011, ως «σημαία» κατά της φοροδιαφυγής βρισκόταν σε ευρεία σύσκεψη παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τη στιγμή της ανακοίνωσης πως αντικαθίσταται από τον εφοριακό κ. Στασινόπουλο.

Μάλιστα ουδείς,  σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, του είχε ανακοινώσει τίποτα, πολλώ δε μάλλον ουδείς τον είχε προετοιμάσει πως υπάρχει θέμα αντικατάστασης του. Χαρακτηριστικό δε είναι το περιστατικό λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Στουρνάρα, τον περασμένο Ιούνιο, όταν έγινε η πρώτη μεταξύ τους σύσκεψη:

«Υπουργέ, προφανώς και η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή σας», φέρεται να του είπε ο κ. Διώτης. «Αυτό είναι σα να μην το άκουσα», φέρεται να του απάντησε ο υπουργός Οικονομικών. Άγνωστο βέβαια αν ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας  ήταν ενήμερος της αντικατάσταση ενός στενού του συνεργάτη.

Η σχέση με Χρυσοχοΐδη τον ταύτισε πολιτικά


Η αλήθεια είναι πώς ο κ. Διώτης ταυτίστηκε πολιτικά με ένα πρόσωπο σε όλη την διαδρομή του. Με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη,  που έτυχε να έχει την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης την περίοδο που εκείνος ήταν επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής.

Τα αποτελέσματα γνωστά, με την 17Ν να γίνεται παρελθόν και τους ίδιους να δρέπουν τους καρπούς για σκληρής και επίπονης δουλειάς. Δέχτηκαν βέβαια και επικρίσεις, αλλά προφανώς ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει την αποτελεσματικότητα εκείνης της ομάδας.

Φανταστείτε την έκπληξη όταν με την ανάληψη της κυβέρνησης Καραμανλή, η θητεία του Διώτη στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν ανανεώθηκε και κατέληξε να εκτελεί δικαστικές αποφάσεις, μια προφανώς εντελώς γραφειοκρατική δουλειά, στο υπόγειο της Εισαγγελίας. Η ιστορία το έφερε έτσι, ώστε η νέα «αποστρατεία» του Διώτη να υπογραφεί από μια κυβέρνηση (τροκομματική μεν αλλά) με άρωμα δεξιάς κυρίως… 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...