Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Στο κοινωνικό ιατρείο χιλιάδες ανασφάλιστοι

Έλληνες πολίτες εν μέσω κρίσης έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση, αφού είτε απολύθηκαν είτε... έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους. Επί χρόνια πλήρωναν κανονικά τις εισφορές τους και τώρα λόγω οικονομικής αδυναμίας να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μένουν χωρίς υγειονομική κάλυψη.

Αυτό είναι σύμφωνα με την «Καθημερινή» το βασικό προφίλ της συντριπτικής πλειονότητας των ατόμων που έχουν επισκεφτεί έως σήμερα το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής το οποίο λειτουργούν από κοινού ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη στήριξη ανασφάλιστων, αστέγων και παραμελημένων κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού.

Από την έναρξη της λειτουργίας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής την 11η Φεβρουαρίου έως και σήμερα έχουν εξεταστεί 3.596 ανασφάλιστοι πολίτες, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό έλαβε και τη θεραπευτική αγωγή από το κοινωνικό φαρμακείο του ιατρείου. Ανάμεσα στους πολίτες που εξετάστηκαν είναι 1.168 παιδιά, ένώ το 10% ήταν ανασφάλιστες έγκυοι.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 88% των ασθενών είχαν χάσει την κοινωνική τους ασφάλιση μέσα στα έτη 2010, 2011 και 2012. Το 44% είναι πρώην ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ που είχαν κάποια μικρομεσαία επιχείρηση η οποία έκλεισε και έμειναν ανασφάλιστοι λόγω οφειλών στο ταμείο τους και την εφορία. Το 46% είναι πρώην ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ που έχασαν την κοινωνική τους ασφάλιση λόγω απόλυσης ή λόγω χρόνιας ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...