Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Aπεργία στην Espresso

Δεν εκδίδεται η εφημερίδα Espresso την Παρασκευή. Οι εργαζόμενοι, με αποφάσεις των σωματείων τους αποφάσισαν να κηρύξουν απεργία σήμερα, από τις 6.00 το πρωί, ως αύριο την ίδια ώρα, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα δύο μηνών, Ιουνίου και Ιουλίου, καθώς και τα επιδόματα αδείας.

Στην απεργία συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι τεχνικοί και οι φωτορεπόρτερ που εργάζονται στην εφημερίδα. Τα σωματεία των εργαζομένων, ΕΣΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΠΗΕΑ,. ΕΤΗΠΤΑ και ΕΦΕ καταγγγέλλουν την εργοδοσία της εφημερίδας «Espresso» (του Ομίλου ΝΕΠ Π. Κυριακίδη), ότι έχει επιδείξει μια παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις της.

Επικαλούμενη αδυναμία στην καταβολή των δεδουλευμένων λόγω της δέσμευσης των προσωπικών λογαριασμών του ιδιοκτήτη της εφημερίδας από την Τράπεζα Πειραιώς, αρνείται να καταβάλει τις νόμιμες δεδουλευμένες αποδοχές τους με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι, που βρίσκονται σε άθλια οικονομική κατάσταση, να προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.


Να σημειωθεί ότι προβλήματα καταβολής μισθών αντιμετωπίζουν όλα τα μέσα του Ομίλου ΝΕΠ Κυριακίδη - Λαυρεντιάδη. Ήδη, η εβδομαδιαία εφημερίδα "Ισοτιμία" διέκοψε την έκδοσή της, ενώ και στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, μετά και τις απομακρύνσεις πολλών παραγωγών, υπάρχει πρόβλημα καταβολής μισθών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...