Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Κόρινθος: Νέα συγκέντρωση κατοίκων για το κέντρο μεταναστών

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το στρατόπεδο Καλογερογιάννη προγραμματίζουν για απόψε στις 19.30 οι κάτοικοι της Κορίνθου, αντιδρώντας στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης παράνομων μεταναστών.
Η συγκέντρωση πραγματοποιείται κατόπιν ομόφωνης απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο επίσης εξέδωσε ομόφωνο ψήφισμα κατά της αλλαγής χρήσης του στρατοπέδου και συγκρότησε διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να υπάρξει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.

Σήμερα επικρατεί ηρεμία εντός και εκτός του στρατοπέδου όπου από χθες μεταφέρθηκαν και κρατούνται περίπου 400 παράνομοι μετανάστες.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα υπήρξε συμπλοκή μεταξύ κάποιων από τους μετανάστες, εντός του στρατοπέδου, κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα, που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της πόλης. Οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται, φρουρούμενοι, στο νοσοκομείο Κορίνθου, ενώ οι άλλοι δύο επέστρεψαν στο στρατόπεδο αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στο στρατόπεδο, που είχε διακοπεί χθες με εντολή του δημάρχου της πόλης.

Το θέμα της Κορίνθου ήρθε και στη Βουλή, όπου ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, 'Αδωνις Γεωργιάδης, καταδίκασε την εμπλοκή του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, στα χθεσινά επεισόδια.

«Έχω φρίξει...», ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, «δεν μπορεί βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου να πηγαίνει επικεφαλής ομάδας στην Κόρινθο και να ζητά να μην εφαρμόζονται οι νόμοι».

Αμεση ήταν η απάντηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησής του προς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης: «Περαστικά τους! Οι εικόνες αυτές (της Κορίνθου) θα επαναληφθούν. Κανείς νόμος δεν προβλέπει να μετατρέπονται τα στρατόπεδα του ελληνικού στρατού σε κέντρα τουρισμού για λαθρομετανάστες. Όταν το κράτος δεν σέβεται την νομιμότητα, θα δείτε εκατοντάδες μέλη της Χρυσής Αυγής και πολίτες, στο μέλλον, να αντιδρούν», διεμήνυσε ο κ. Κασιδιάρης.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας ξεκαθάρισε πως «τάγματα εφόδου στη χώρα, δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...