Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

«Πύρινη κόλαση» στις Αφίδνες - Κάηκαν σπίτια – Αναζητούν ύποπτο όχημα (βίντεο)

Σε σκηνικό παρόμοιο με αυτό από τις μεγάλες φωτιές στην Πάρνηθα το 2007 ξύπνησαν οι κάτοικοι των βορείων προαστίων, καθώς η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στις Αφίδνες έκαψε σπίτια και πέρασε και στις παρακείμενες περιοχές.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 03:45 τα ξημερώματα και οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν πως προηγουμένως άκουσαν μία σειρά από πολλές εκρήξεις, ενώ ορισμένοι δήλωσαν πως εντόπισαν ένα μαύρο όχημα μάρκας Seat να φεύγει από το σημείο.

Όλα ξεκίνησαν στην δασική έκταση Λιοσάμπι των Αφιδνών σε σημείο κοντά στον παράδρομο της εθνικής. Λόγω των ανέμων η φωτιά «πέρασε» από Κοκκινόβραχο, Κρυονέρι, δροσοπηγή και Άγιο Στέφανο. Κατά την διαδρομή αυτή κάηκαν σύμφωνα με τις πληροφορίες τέσσερα σπίτια και υπέστησαν ζημιές πολλά άλλα στον Άγιο Στέφανο και τις Αφίδνες.

Το κύριο μέτωπο έχει κατεύθυνση προς το Κρυονέρι, ενώ υπάρχουν αρκετές ακόμη εστίες στον Άγιο Στέφανο και τη Δροσοπηγή. Μάλιστα ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, δεν απέκλεισε να γίνουν εκκενώσεις οικισμών στο Κρυονέρι και την Δροσοπηγή.

Άμεση ήταν η επέμβαση της Πυροσβεστικής η οποία επιστράτευσε μεγάλο αριθμό δυνάμεων για να αντιμετωπίσει την πυρκαγιά και να αποτρέψει την εξάπλωσή της στις πυκνοκατοικημένες περιοχές.

100 πυροσβέστες με 35 οχήματα, 37 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 26 εθελοντικά οχήματα, 14 οχήματα από ΟΤΑ, οχτώ αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα μετέχουν στη μάχη για την κατάσβεση. Οι ρίψεις νερού είναι συνεχείς.

Μέχρι τις 08:30 το πρωί η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας είχε κλείσει ωστόσο μετά η Αστυνομία επέτρεψε στα οχήματα να διέρχονται.

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής τοποθετούν ως αίτια τον καύσωνα και την ξηρασία ωστόσο πολλοί είναι οι κάτοικοι που δήλωσαν στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι εντόπισαν ένα μαύρο όχημα να φεύγει από το σημείο που ξέσπασε η πυρκαγιά αμέσως μετά τις εκρήξεις αφήνοντας να εννοηθεί πως πρόκειται για εμπρησμό.

NET_08_25_2012_07_29_02 από Enikos_gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...