Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Στις ΔΟΥ Αιγάλεω και Πειραιά είχαν... ξεχάσει να εισπράξουν 13,5 εκ. ευρώ από φοροφυγάδες

Δεν έχουν τέλος όπως φαίνεται οι υποθέσεις διαφθοράς και φοροδιαφυγής εκατομμυρίων ευρώ, οι οποίες αντί να παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης παραμένουν στα αραχνιασμένα ράφια των εφοριών. Κάτι ανάλογα συμβαίνει και σε δυο υποθέσεις, όπως αποκαλύπτει tovima.gr. Την ώρα που τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας έχουν μειωθεί δραματικά και η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει και άλλα επώδυνα μέτρα, κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Πρόκειται για δύο περιπτώσεις που αφορούν φορολογικές εκκρεμότητες εκατομμυρίων ευρώ και στις οποίες εμπλέκονται η ΔΟΥ Αιγάλεω και η Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά, οι οποίες μαρτυρούν την ολιγωρία, αν όχι και την καθετοποιημένη διαφθορά στο Δημόσιο, και δη τις Εφορίες. Και για τις δύο υποθέσεις στοιχεία έχει στα χέρια του από τις αρχές Αυγούστου στα χέρια του ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

Η πρώτη αφορά υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ, στη ΔΟΥ Αιγάλεω και ενώ έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των επτά ετών, κατατέθηκε αίτηση ποινικής δίωξης του οφειλέτη από τον προϊστάμενο της ΔΟΥ, για οφειλή ύψους μόνο 1,8 εκατομμυρίου.

Οι σχετικές οφειλές, όπως αναφέρεται χστο έγγραφο του Οικονομικού Εισαγγελέα, «χρονολογούνται από το 2005, μέγα δε μέρος τους - άνω του 1,5 εκ. ευρώ - κατέστη ληξιπρόθεσμο ήδη από το 2005. Η υποβολή της αίτησης ποινικής δίωξης έλαβε χώρα με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, ήτοι μετά την παρέλευση χρονικού διαστήματος πέραν της 7ετίας».

Παράλληλα, στο μικροσκόπιο του εισαγγελέα μπαίνει και η Ε΄ ΔΟΥ Πειραιά, στο πλαίσιο μίας ανάλογης υπόθεσης για οφειλή συνολικού ύψους 3,5 εκατ. Ευρώ. Ο Οικονομικός Εισαγγελέας επισημαίνει ότι οι οφειλές χρονολογούνται από το 2007, ενώ μεγάλο τμήμα τους - άνω των 3 εκατ. ευρώ - έχει καταστεί ληξιπρόθεσμο από το 2008. Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση Η σύνταξη και υποβολή της αίτησης ποινικής δίωξης έγινε με αδικαιολόγητη καθυστέρηση, και αφού έχει παρέλθει διάστημα μεγαλύτερο των 4 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...