Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Έληξε η προθεσμία για το PSI - ΔΗΜΑΡ : Τώρα μέτρα για τα Ταμεία

Έληξε στις 10 το βράδυ η προθεσμία που είχε δώσει το Ελληνικό Δημόσιο για την αποδοχή της πρότασης που αφορά στα ομόλογα υπό ελληνικό δίκαιο, ύψους 177,5 δισ. ευρώ περίπου.

Οι εκτιμήσεις ανεβάζουν το ποσοστό συμμετοχής πάνω από το 85%, ενώ στο σύνολο του χρέους που
αναδιαρθρώνεται (206 δισ. ευρώ), η συμμετοχή ξεπερνά το 80%.

Η ΔΗΜΑΡ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι "θα ήταν πολύ καλύτερα, τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αντί για τους πανηγυρισμούς για τη διαφαινόμενη ολοκλήρωση του PSI και τις κορώνες τους για προσφορά στο έθνος και τις επόμενες γενιές, να κατέθεταν ιδέες και να ελάμβαναν μέτρα για την ανακεφαλαίωση των ασφαλιστικών ταμείων και τη διασφάλιση των ιδιωτών ομολογιούχων- αποταμιευτών".

Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Bloomberg, αμέσως μετά την εκπνοή της προθεσμίας, ο επικεφαλής του hedge fund Greylock Capital, που συμμετέχει στη Συντονιστική Επιτροπή του IIF, δήλωσε ότι η συμμετοχή θα διαμορφωθεί πάνω από το 90%.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 8 το πρωί της Παρασκευής (στην ιστοσελίδα greekbonds.gr), ενώ στις 15:00 θα συνεδριάσει το Eurogroup για να λάβει (ή κατ' ουσία να επικυρώσει) τις τελικές αποφάσεις σε ό,τι αφορά ειδικότερα το θέμα της -πολύ πιθανής- ενεργοποίησης της ρήτρας συλλογικής δράσης.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...