Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Χαλάει ο καιρός από την Παρασκευή (Μάρτης...γδάρτης)

Χαλάει από την Παρασκευή ο καιρός, με τις βροχές, τις καταιγίδες, αλλά και τις χαμηλές θερμοκρασίες να κάνουν την εμφάνισή τους.
Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στη Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα θαλάσσια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορη βελτίωση στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στις βορειότερες περιοχές και λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια νοτιοανατολικοί 3 με 5 που από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στη δυτική Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...