Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ υπογράφουν στο ΠΑΣΟΚ για να κατέβει υποψήφιος ο Παπουτσής...

Σε δυσχερή θέση έχει περιέλθει τα τελευταία 24ωρα ο Χρήστος Παπουτσής καθώς αδυνατεί να συγκεντρώσει τον αριθμό των 94 υπογραφών που απαιτούνται για να καταθέσει το Σάββατο την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος.

Σύμφωνα με απολύτως αξιόπιστες πληροφορίες του iefimerida.gr ο Χρήστος Παπουτσής δεν είχε συγκεντρώσει μέχρι σήμερα το μεσημέρι ούτε 40 υπογραφές από τον συνολικό αριθμό των 374 μελών του Εθνικού Συμβουλίου. 
Παρά τις πιέσεις που ασκεί σε βουλευτές και κομματικά στελέχη, ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να μην καταφέρει να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό υπογραφών κι έτσι να αποσυρθεί από την κούρσα πριν καν καταφέρει να την ξεκινήσει επισήμως.

Στο επιτελείο του Ευάγγελου Βενιζέλου πάντως, αντιμετωπίζουν με προβληματισμό αυτην την προοπτική καθώς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θέλει να υπάρξει κι άλλη υποψηφιότητα, γεγονός που θα δώσει ακόμα μεγαλύτερη νομιμοποποίηση στην κατά τα φαινόμενα άνετη επικράτηση του.

Πάντως, στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν την πιθανότητα, σε περίπτωση που ο κ. Παπουτσής δεν καταφέρει τελικά να βρει τις αναγκαίες υπογραφές, να ξεπεραστεί το πρόβλημα με απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου , όπως συνέβη και το 2007 με τις υποψηφιότητες Παπανδρέου-Βενιζέλου και Σκανδαλίδη. Τότε τελικά, και οι τρεις εγκρίθηκαν δια βοής χωρίς υπογραφές.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...