Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Δηλητηριάζουν ζώα στον Εθνικό Δρυμό Πρεσπών

Νεκρά έπεσαν από δηλητηριασμένα δολώματα δύο ελληνικοί ποιμενικοί και μια αλεπού στην περιοχή του Εθνικού Δρυμού Πρεσπών.

Αναλυτικότερα, οι φύλακες του Φορέα Διαχείρισης του Δρυμού εντόπισαν στις 29 στη χαράδρα του Αγίου Αθανασίου Καρυών ένα δηλητηριασμένο ελληνικό ποιμενικό έπειτα από καταγγελία κτηνοτρόφου της περιοχής.

Οι περιπολίες των φυλάκων συνεχίστηκαν, και στις 6 Μαρτίου εντοπίζεται στην ίδια περιοχή ένας δεύτερος δηλητηριασμένος ποιμενικός και κομμάτια δηλητηριασμένου λίπους. Την επόμενη μέρα τον κατάλογο των δηλητηριασμένων ζώων προστίθεται και μια αλεπού, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων και η θανάτωση ζώων, απαγορεύονται σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία από το 1993 και αποτελούν μια πολύ επιβλαβή πρακτική για το περιβάλλον και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας.

Παράλληλα, αποτελούν πρόβλημα και για τη δημόσια υγεία αφού βάζουν σε κίνδυνο και τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για αδικήματα που επισύρουν ποινή πολύμηνης φυλάκισης για κάθε θανατωμένο ζώο και βαριά πρόστιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...