Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βενιζέλος: Οποιος θέλει να είναι υποψήφιος να βρει 94 υπογραφες ως την Κυριακη

Την απόφαση του να μην επιτρέψει παρεκκλίσεις από οσα προβλέπει το Καταστατικό του ΠΑΣΟΚ στην διαδικασία υποβολής υποψηφιοτητων για την ηγεσία του κόμματος διαμηνύει ο Ευάγγελος Βενιζέλος ενόψη της διήμερης συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλιου το Σαββατοκύριακο στο ΣΕΦ

Ο κ. Βενιζέλος ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 180 υπογραφές και θα ξεπεράσει τις 210, δεν πρόκειται να συναινέσει σε άλλες προτάσεις και θα επιμείνει πώς όποιος θέλει να μπει στη διαδικασία εκλογής πρέπει να βρει μέχρι τις 11 το πρωι της Κυριακής 94 υπογραφές από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου. «Οποιος θελήσει να περάσει αντικαταστατικές προτάσεις θα αναλάβει και την ευθύνη για όσα ακολουθήσουν» φέρεται να είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος σε συνεργάτες του. Ολα αυτα καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι ο κ. Παπουτσής δεν μπορει να συγκεντρώσει αυτον τον αριθμό και άρα δεν μπορει να ειναι υποψήφιος.

Το μεσημέρι στο Πολιτικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του γραμματέα του Κινήματος Μιχάλη Καρχιμάκη, καθώς ο απερχόμενος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου επέστρεφε από το Λονδίνο- ετέθη ο προβληματισμός για τον αν απαιτούνται υπογραφές για τους υποψηφίους προέδρους και μάλιστα προκλήθηκε και ένταση.

Το μέλος του οργάνου κυρία Άσπα Παπαηλιού πρότεινε αντί να συγκεντρωθούν δημοσίως υπογραφές να στηθεί κάλπη και μυστική ψηφοφορία στο Εθνικό Συμβούλιο και όποιος πάρει πάνω από 94 ψήφους να ανακηρυχθεί υποψήφιος πρόεδρος. Ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ επίσης, όπως ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος στηρίζει ανοικτά την υποψηφιότητα Βενιζέλου, έχουν προτείνει επίσης να επαναληφθεί η διαδικασία του 2007, οπότε ο ίδιος, ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Βενιζέλος ανακηρύχθηκαν «δια βοής» υποψήφιοι.

Τα περισσότερα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου απέρριψαν σε υψηλούς τόνους την πρόταση της κυρίας Παπαηλιού, ενώ ο παριστάμενος πρόεδρος της ΕΚΑΠ κ. Γιώργος Ανωμερίτης υποστήριξε ότι μπορεί να υπάρξει άλλη διαδικασία, εφόσον προταθεί από κάποιο όργανο και κριθεί από την Επιτροπή Πιστοποίησης και Καταστατικού. «Μπορεί να υπάρξει ερμηνεία από την ΕΚΑΠ μετά από πρόταση οργάνου» φέρεται να είπε ο κ. Ανωμερίτης. Ωστόσο λόγο στην διαδικασία θα έχουν και οι ίδιοι οι υποψήφιοι.

Από την πλευρά του ο κ. Παπουτσής φέρεται να διαμηνύει πως αν δεν έχει τις απαραίτητες υπογραφές «θα αποσυρθεί από υποψήφιος».

Σε κάθε περίπτωση τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου επαναβεβαίωσαν ότι η εκλογή από την βάση θα γίνει «ακόμη και αν υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος» καθώς, όπως εξήγησε ο κ.Καρχιμάκης «θεωρούμε ότι πολιτικά μας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ενεργοποίησης του κόσμου» και πως θα είναι μια «πρόβα κινητοποίησης» ενόψει εθνικών εκλογών. Η Εθνική Συνδιάσκεψη ξεκινά αύριο στις 11 στο ΣΕΦ με ομιλίες των ξένων προσκεκλημένων, του Προέδρου Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κ. Χάνες Σβόμποντα και του γραμματέα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Λουίς Αγιάλα.

Ακολούθως θα μιλήσει ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, ο απερχόμενος προέδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Παπανδρέου και οι αρμόδιοι από το Πολιτικό Συμβούλιο για τις εισηγήσεις επι του προγράμματος και του απολογισμού της κυβερνητικής διετίας κ.κ. Πάρης Κουκουλόπουλος και Παντελής Οικονόμου. Εν συνεχεία θα μιλήσουν όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι (ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να μιλήσει περί τις 15.00) αλλά και απλά μέλη της Συνδιάσκεψης η οποία θα ολοκληρωθεί το πρωί της Κυριακής.

Στις 11 θα κατατεθούν οι υποψηφιότητες και στις 12 το μεσημέρι θα συνέλθει το Εθνικό Συμβούλιο προκειμένου να ανακηρύξει και επισήμως τους υποψηφίους που θα προταθούν από τουλάχιστον 94 μέλη του Ε.Σ. Κάθε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίο ανέλαβε από 1-2 περιφέρειες να ενημερώσουν τις Νομαρχιακές και Περιφερειακές για τα οργανωτικά (πόσες κάλπες μπορούν να αντέξουν κλπ).

Το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει από όλους τους δημάρχους να διευκολύνουν τις εσωκομματικές διαδικασίες και να εξευρεθούν κατάλληλοι χώροι (ΚΕΠ, αίθουσες δήμων κλπ) προκειμένου να διεξαχθεί η ψηφοφορία της 18ης Μαρτίου.

1 σχόλιο:

  1. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι ζητήθηκε να γίνει μυστική η ψηφοφορία αναδεικνύει την τρομοκρατία που υπάρχει από συγκεκριμένη πλευρά μέσα στο ΠΑΣΟΚ! Αλλά όλοι τους θα πρέπει να θυμούνται ότι αν ψηφίσουν χωρίς συνείδησει θα σημάνουν και το οριστικό τέλος του κινήματος.... Κρίμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...