Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Ντόρα: «Δεν θα αποφασίσουν οι Γερμανοί τι κυβέρνηση θα έχουμε»

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη μίλησε στο κρατικό γερμανικό ραδιόφωνο Deutschlandfunk και άσκησε σφοδρή κριτική στους Ευρωπαίους εταίρους και ειδικά στους Γερμανούς για την πολιτική τους και τις πιέσεις που ασκούν στην Ελλάδα.

«Το γνωρίζουν οι Γερμανοί εταίροι μας, πως από καμιά χώρα δεν ζητήθηκαν τόσα, όσα ζητούνται από την Ελλάδα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα» δήλωσε η κυρία Μπακογιάννη που παραδέχτηκε πως υπήρξαν λάθη από την κυβέρνηση Παπανδρέου, αλλά τόνισε πως τώρα υπάρχει η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου η οποία κάνει προσπάθειες «Δεν μας βοηθάει όμως, εμάς ως Έλληνες, να μας λέει ο κύριος Σόιμπλε, τί είδους κυβέρνηση θα έχουμε» τόνισε η κ. Μπακογιάννη σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών και πρόσθεσε «Πιστεύετε πως υπάρχει καμία χώρα στον κόσμο που να θεωρεί πως μπορεί να υπαγορεύσει στη Γερμανία τί είδους κυβέρνηση θα έχει; Σε μια δημοκρατική χώρα αυτά είναι ανεπίτρεπτα»

Η κυρία Μπακογιάννη τόνισε πως η Ελλάδα έχει κάνει πολλές περικοπές και έχει εκπληρώσει πολλά από αυτά που της ζητήθηκαν και πως έχει δεσμευτεί με το νέο μνημόνιο για νέα μέτρα και σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τί θα γίνει όμως αν τα δύο μεγάλα κόμματα που έχουν δώσει έγγραφες δεσμεύσεις χάσουν την εξουσία στις επόμενες εκλογές η κυρία Μπακογιάννη απάντησε

«Σε μια Δημοκρατία δεν μπορείτε να πείτε τί κατεύθυνση θα πάρει, εάν επιθυμεί να αλλάξει πορεία. Στην Ελλάδα υπάρχουν κόμματα φιλοευρωπαϊκά που δίνουν πραγματική μάχη αυτή τη στιγμή και πρέπει ειλικρινά να σας πω ότι δεν μας βοηθούν όταν στέκονται απέναντι μας οι εταίροι μας σαν να θέλουν να μας υπαγορεύσουν τι κυβέρνηση πρέπει να έχουμε» και πρόσθεσε «Δηλώσεις που προσβάλλουν τους Έλληνες μόνο τους κομμουνιστές και τους ακροδεξιούς βοηθούν και κανέναν άλλο»

Τέλος τόνισε πως μια χρεοκοπία της Ελλάδας εγκυμονεί κινδύνους και για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ και έκλεισε λέγοντας «Τώρα πρέπει να σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, εμείς οι Έλληνες πρέπει να κάνουμε τη δική μας δουλειά, είμαστε όμως και περήφανος λαός. Και σήμερα νοιώθουμε ειλικρινά να μας ταπεινώνετε. Αυτό δεν μπορούμε να το ανεχτούμε άλλο. Θέλουμε τουλάχιστον, σεβασμό από τους εταίρους μας. Ακόμη και αν κάναμε λάθη. Γιατί δεν υπάρχει λαός που να μην έχει κάνει λάθη»
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...