Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Ηράκλειο: Τραυματισμός & συλλήψη 16χρονου μαθητή

Ένταση και μικροεπεισόδια σημειώνονται αυτήν την ώρα στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο Κρήτης όπου πραγματοποιούνται οι κινητοποιήσεις των μαθητών στο μαθητικό συλλαλητήριο.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η αστυνομία προέβη σε σύλληψη δεκατετράχρονου μαθητή με αποτέλεσμα οι αντιδράσεις από τους συμμαθητές του να γίνουν ακόμα εντονότερες.

Η πορεία διαμαρτυρίας ξεκίνησε περίπου στις 11.00 το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι μαθητές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία στη συμβολή της οδού Αβέρωφ με τη μικρή και τη μεγάλη Έβανς, ενώ νωρίτερα επιτέθηκαν εναντίον των γραφείων του ΛΑ.Ο.Σ. και υποκαταστήματος τράπεζας.

Στην ίδια ώρα υπό κατάληψη τελούν σήμερα, στο Ηράκλειο, τα 6ο και 7ο Λύκεια, τα 8ο και 9ο γυμνάσια, το Μουσικό Σχολείο, το Καλλιτεχνικό Σχολείο και τα 1ο, 2ο, και 5ο ΕΠ.ΑΛ. 


Οι μαθητές στο Ηράκλειο είναι οι πρώτοι που οργανώνουν διαμαρτυρίες μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου, τη στιγμή που την ερχόμενη Δευτέρα, στις 19.30, στο 3ο Λύκειο, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου, καλεί σε ανοιχτή συνάντηση για το μέλλον της παιδείας εξαιτίας της παρούσας οικονομικής συγκυρίας. Προσκεκλημένοι στη συνάντηση είναι οι Ενώσεις Γονέων και η Ομοσπονδία Γονέων, οι εκπαιδευτικοί και τα 15μελή συμβούλια των μαθητών.



 neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...