Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

«Μαγική» εικόνα: Ξεκίνησαν για Πάτρα δέκα Καναντέρ και έφτασαν μόνο τα δύο

Συνεχίζεται ο πύρινος εφιάλτης στην Αχαΐα με πολλά προβλήματα που δυσκολέυουν τη πυρόσβεση. Πέρα απο το μέτωπο 7 περίπου χιλιομέτρων που δημιούργησαν οι ισχυροί άνεμοι, οι πυροσβέστες είχαν να αντιμετωπίσουν και «τεχνικά» προβλήματα, αφού απο τα 10 συνολικά Καναντέρ που απογειώθηκαν, τα 8 αναγκάστηκαν να προσγειωθούν, γιατί παρουσίασαν βλάβες.

Ευτυχώς απο το πρωί οι άνεμοι κόπασαν, ενω έξι αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα μπόρεσαν να ριχθούν στη μάχη με τις φλόγες, αποτρέπoντας έτσι τη φωτιά να επεκταθεί σε κατοικημένες περιοχές.

Οι κάτοικοι ξενύχτησαν όλο το βράδυ πλάϊ στους πυροσβέστες, βοηθώντας με όποιο τρόπο μπορούσαν, αρνούμενοι να εγκαταλείψουν την περιοχή, παρόλο που οι αρμόδιες αρχές είχαν μισθώσει λεωφορεία και ξενοδοχεία για να τους φιλοξενήσουν.

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών έκανε έκκληση στους φοιτητές να εγκαταλείψουν το χώρο, όμως οι εργαζόμενοι έμειναν να βοηθήσουν στο γο των πυροσβεστών.

Προς το παρόν μαίνονται δύο σημαντικά μέτωπα στο Δρέπανο και το Πλατάνι, ενώ δίνεται ακόμα μάχη ώστε τις επόμενες ώρες τα δύο μέτωπα να περιοριστούν έγκαιρα, καθώς αργότερα αναμένεται και νέα ενίσχυση των ανέμων.

Ανακρίσεις για τα αίτια της πυρκαγιάς γίνονται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...