Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Πυρκαγιές σε Αχαΐα, Φθιώτιδα, Αμφιλοχία, Τρίπολη

Σε εξέλιξη είναι τέσσερις φωτιές : σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Μπάλα Αχαΐας κοντά στην Πάτρα , στις Λιβανάτες Φθιώτιδας σε αγροτοδασική έκταση, στο Μαλατέϊκο Αμφιλοχίας όπου καίει χαμηλή βλάστηση και στην Κυνουρία.

Στη Μπάλα Αχαϊας, η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές.Για την κατάσβεση επιχειρούν περίπου 60 πυροσβέστες με 16 οχήματα.

Στην Αμφιλοχία, η φωτιά εκδηλώθηκε σε χαράδρα. Στην περιοχή, όπου πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.

Στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, όπου επίσης πνέουν ισχυροί άνεμοι, επιχειρούν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 8 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, είναι καλή η εικόνα από τα παραπάνω μέτωπα.

Λίγο μετά τις 12.30 όμως ξέσπασε νέα φωτιά κοντά στα Κάτω Κούτρουφα Κυνουρίας, η οποία πήρε διαστάσεις λόγω του ισχυρού αέρα  κάνοντας στάχτη αγροτικές εκτάσεις με ελιές και δάσος με χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο βρίσκονται κι επιχειρούν δυνάμεις της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα και 40 πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα, δύο υδροφόρες των δήμων και εθελοντές πολίτες από τα Κούτρουφα και τα γύρω χωριά, ενώ κάνουν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη Καναντέρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...