Κυριακή 11 Αυγούστου 2013

Φωτιές σε Ηλεία και Άνδρο - Εκκενώθηκε χωριό στο νησί

Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κλινδιά του δήμου Πύργου στην Ηλεία. Δεν απειλούνται πλέον σπίτια από τη φωτιά στην Άνδρο, όπου νωρίτερα εκκενώθηκε το χωριό Άνω Πιτροφός για προληπτικούς λόγους. Παραμένουν διάσπαρτες πύρινες εστίες στην περιοχή. Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στον Πολυπόταμο του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή Κλινδιά Ηλείας, όπου ξέσπασε φωτιά το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση με ελιές και πουρνάρια, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις: 33 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 7 αεροσκάφη.

Καλύτερη εικόνα δίνει η Πυροσβεστική για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην Άνδρο, σε περιοχή με χαμηλή βλάστηση κοντά στο χωριό  Άνω Πιτροφός, το οποίο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους.  Λόγω των σφοδρών ανέμων, αποχώρησαν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ οι επίγειες δυνάμεις (22 πυροσβέστες  με 6 οχήματα) ενισχύθηκαν με 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα που έσπευσαν εκεί από Αθήνα και Σύρο με Super Puma της Πυροσβεστικής. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και 2 ελικόπτερα.

Με την επέμβαση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων τέθηκε υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στον Πολυπόταμο του δήμου Καρύστου Ευβοίας που ξέσπασε σε χαράδρα με χαμηλή βλάστηση.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί για τον πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σήμερα σε Αττική και Νότια Εύβοια.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...