Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΔΕΗ: Έρχονται νέες αυξήσεις για εξοχικά και αγρότες τον Σεπτέμβριο

Η κατάργηση των επιδοτήσεων φέρνει νέο ηλεκτροσόκ στους καταναλωτές – Αναμένεται και ενιαίο οικιακό τιμολόγιο


Το αναθεωρημένο μνημόνιο φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Από τον Σεπτέμβρη, με τις αναμενόμενες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, προβλέπεται και η κατάργηση των επιδοτήσεων στις χαμηλές οικιακές καταναλώσεις και τα αγροτικά τιμολόγια.

Η κατάργηση έπρεπε να έχει γίνει από την 1η Ιουλίου, από τότε που ισχύει η πλήρης απελευθέρωση των τιμολογίων ρεύματος και αυτό σημαίνει πως θα επιβληθούν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια με κατανάλωση έως 800 κιλοβατώρες και στα αγροτικά, με παράλληλη ελάφρυνση των εμπορικών τιμολογίων.

Προβλέπεται ακόμη ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο οικιακό τιμολόγιο, στο οποίο δεν θα υπάρχει διαφοροποίηση ανάλογα με το ύψος κατανάλωσης. Αυτό θα τεθεί επιτακτικά από την τρόικα, ενώ αναμένεται να περιλαμβάνει αυξήσεις στις μικρές καταναλώσεις, ώστε να αντισταθμίζεται η κατάργηση των επιδοτήσεων.

Από την 1η Ιανουαρίου θα ισχύσουν αυξημένα κατά 8,8% μεσοσταθμικά τα τιμολόγια της ΔΕΗ,  ενώ σύμφωνα με τη μνημονιακή υποχρέωση οι αυξήσεις έπρεπε να επιβληθούν σε τρεις δόσεις στο πρώτο εξάμηνο του 2013. Η πρώτη από 1/1, η δεύτερη από 1/5 και η τρίτη από 1/7, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...