Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Στο κατώφλι θερμού επεισοδίου Κύπρος - Τουρκία

Τουρκική τορπιλάκατος παρενόχλησε ιταλικό σκάφος εντός της κυπριακής ΑΟΖ


Στο κατώφλι θερμού επεισοδίου βρέθηκε η Κύπρος με την Τουρκία, όπως εκτιμούν κυπριακές κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το “ΒΗΜΑ”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, τουρκική πυραυλάκατος, οπλισμένη με πυραύλους επιφανείας, ανέκοψε την πορεία ενός ιταλικού σκάφους που λειτουργούσε για λογαριασμό της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, το οποίο δεν πραγματοποιούσε έρευνες, αλλά απλώς πόντιζε καλώδια, εντός της ελληνικής Αποκλειστικής Ζώνης.

Μάλιστα, το ζήτημα έφτασε στο σημείο να από την κυπριακή κυβέρνηση ως 'επικίνδυνο', ενώ συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, στην οποία παρέστη και ο υπουργός Άμυνας. Ακολούθησαν διαβήματα, τα οποία κοινοποιήθηκαν σε Ιταλία και στις ΗΠΑ.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για το τρίτο περιστατικό και δεύτερο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, που αφορά στην παρεμπόδιση – παρενόχληση πλοίων που λειτουργούν για λογαριασμό της Κύπρου από τουρκικά πολεμικά.

Αναφέρουμε μάλιστα ότι τα συγκεκριμένα πλοία της γείτονος περιπολούν ανενόχλητα στην περιοχή, αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...