Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο Βαρουφάκης επικροτεί το "ΟΧΙ" της Βραζιλίας στο δάνειο του ΔΝΤ για την Ελλάδα

«Ήταν καιρός, θα έλεγα», γράφει ο οικονομολόγος επικροτώντας το «όχι» της Βραζιλίας στη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας


«Λέγοντας την αλήθεια για την Ελλάδα (ότι το Μνημόνιο δεν βγαίνει) το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα», έγραψε στο twitter ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης υπερασπιζόμενος το «όχι» της Βραζιλίας και ακόμη 10 χωρών από τη Λατινική Αμερική στη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. 

Ο κ. Βαρουφάκης τουίταρε το πρωί σχολιάζοντας τις ενστάσεις που εξέφρασε η Βραζιλία στη συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ. Το σκεπτικό των 11 χωρών της Λατινικής Αμερικής εί ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και άρα η Ελλάδα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στο ΔΝΤ τα χρήματα που δανείζεται,.

«Η Βραζιλία εξωθεί τη Λατινική Αμερική σε εξέγερση ενάντια στην «αυταπάτη» ότι η δημοσιονομική εξυγίανση στην Ελλάδα είναι εντός τροχιάς. Ήταν καιρός, θα έλεγα», γράφει ο Γιάννης Βαρουφάκης επικροτώντας την κίνηση της Βραζιλίας να διαφοροποιηθεί από την κεντρική απόφαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας.

Το πρώτο «τιτίβισμα» του κ. Βαρουφάκη είναι προφανές ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις, κριτική αλλά και ευνοϊκά σχόλια από τους υποστηρικτές του. Γιατί λίγη ώρα αργότερα ήρθε και δεύτερο, στο οποίο ο ίδιος αναφέρει ότι «το ΔΝΤ προσφέρει υπηρεσίες στη χώρα μας», θέλοντας να τοποθετηθεί εκ νέου στα λεγόμενά του.

Πάντως είναι προφανές ότι ο διαπρεπής οικονομολόγος επιλέγει με την τοποθέτησή του αυτή να προκαλέσει αφού γνωρίζει ότι αν γινόταν δεκτή η άποψη της Βραζιλίας για διακοπή του προγράμματος χρηματοδότησης της Ελλάδας από το ΔΝΤ -και εφ' όσον οι Ευρωπαίοι δεν κάλυπταν το κενό που θα δημιουργούνταν για την αναχρηματοδότηση των ελληνικών δανείων- τότε ενδεχομένως το «σταμάτημα» της χρηματοδότησης από το Ταμείο να ήταν η θρυαλλίδα που θα πυροδοτούσε μια διαδικασία που θα οδηγούσε στην επίσημη χρεοκοπία της Ελλάδας.

Το πρώτο tweet του Γιάννη Βαρουφάκη
Και το τουιτάρισμα που ακολούθησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...