Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Η Mirror χαρακτηρίζει την Κρήτη «κόλαση βιασμών νεαρών Αγγλίδων»!

Για τρεις βιασμούς Αγγλίδων τουριστριών μέσα σε μία εβδομάδα στα Μάλια της Κρήτης κάνει λόγο η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Στο δημοσίευμα που βρίσκεται στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, αναφέρονται χαρακτηρισμοί όπως «κόλαση βιασμών», «το κακόφημο θέρετρο της Κρήτης».

«Οι Αγγλίδες περνούν τις διακοπές τους ανησυχώντας για τις σεξουαλικές επιθέσεις εν μέσω φημών ότι τρεις γυναίκες βιάστηκαν τις προηγούμενες επτά ημέρες. Με τα αμέτρητα μπαρ, το φθηνό ποτό και τα ολονύχτια πάρτι, τα Μάλια είναι μαγνήτης για νεαρούς Βρετανούς που θέλουν διασκέδαση και ήλιο», γράφει ο συντάκτης και συνεχίζει:

«Ομως ο συνδυασμός αλκοόλ και ελάχιστα ντυμένων κοριτσιών προσελκύει στο δημοφιλές θέρετρο και βιαστές, τη στιγμή που ο τόπος αυτός της Κρήτης δεν έχει ακόμα ξεπεράσει το βάναυσο φόνο ενός Βρετανού τουρίστα».

Ακόμα χειρότερα, το δημοσίευμα κάνει λόγο για εικόνα χάους και ελλιπή αστυνόμευση.

Το δημοσίευμα επικαλείται επίσημα στατιστικά στοιχεία για τους βιασμούς στην Κρήτη, βάσει των οποίων το 2011 έγιναν 25 αναφορές στην αστυνομία για περιστατικά βιασμών. Επίσης, ο αριθμός των Βρετανίδων που δέχθηκαν σεξουαλική επίθεση αυξήθηκε κατά 10% τον τελευταίο χρόνο, από 281 σε 310.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...