Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ελεύθεροι οι 7 που σήκωσαν χθες τον πομπό της ΕΡΤ

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι επτά από τους οκτώ συλληφθέντες, που θες κατόρθωσαν να ανεβάσουν τον πομπό της ΕΡΤ στον Υμηττό, ώστε να εκπέμψει από το κανάλι 21.

Για τους έξι ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 10 Ιανουαρίου 2014 και βαρύνονται με το πλημμέλημα της απείθειας, της διακεκριμένης φθοράς, της αντίστασης κατά της Αρχής, της διατάραξης ασφάλειας αεροπλοΐας. Ο έβδομος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε τακτική ανάκριση.

Από τους συλληφθέντες ένας παραμένει υπό κράτηση και βαρύνεται με κακούργημα περί υποκλοπής.

Έξω από το κτήριο 16 στα δικαστήρια της Ευελπίδων ήταν από τις 11 πμ συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και εργαζόμενοι στον Τύπο, μετά από κάλεσμα, που απηύθυνε η ΕΣΗΕΑ.

Οι οκτώ συνελήφθησαν χθες, όταν μετέβησαν στον Υμηττό και κατόρθωσαν να ανεβάσουν τον πομπό της ΕΡΤ, ώστε να εκπέμψει από το κανάλι 21. Άμεση ήταν επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων και των ΜΑΤ, που προχώρησαν σε προσαγωγές, ο αριθμός των οποίων παρέμενε αδιευκρίνιστος μέχρι αργά χθες τη νύχτα. Οι προσαγωγές των οκτώ μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Οι συλληφθέντες κρατήθηκαν όλο το βράδυ στην ΓΑΔΑ και το πρωί οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...