Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

O Ελληνας που ταΐζει τους Ολλανδούς μπουγάτσα κι ελληνικό καφέ


Ενα ελληνικότατο παντοπωλείο- καφενείο έστησε στην πόλη Βαγκενίγκεν της Ολλανδίας ο Γεώργιος Μητράκας, δημιουργώντας μια επιτυχημένη επιχειρηματική ιστορία αλλά και προβάλλοντας την ελληνική γαστρονομία μοναδικά.

Το πορτρέτο του Γιώργου Μητράκα παρουσιάζει το bostanistas, ξεναγώντας μας στη διαδρομή του, από το Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων της Γεωπονικής Σχολής στο Αριστοτέλειο, στο ερευνητικό κέντρο του κολοσσού Heinz.

Ολοκληρώντας το μεταπτυχιακό του βρέθηκε στην Ολλανδία όπου έφτιαξε το παντοπωλείο με στόχο να προβάλει σωστά τα ελληνικά προϊόντα που έως τότε είχαν μάλλον ... κακοποιηθεί. Σύμφωνα πάντα με το bostanistas το παλαιοπωλείο του Μorning Tales προσφέρει παραδοσιακό πρόβειο και αγελαδινό γιαούρτι της φάρμας Κουκάκη, κεφύρ από τους ίδιους, χυμούς «Έψα», τα περίφημα σιροπιαστά Κανδύλας από τη Βέροια, χαλβάδες και γλυκά του κουταλιού καθώς και ξινόμαυρο Νάουσας. Ενώ συχνά Παρασκευές και Σάββατα προσφέρει και μαγειρευτό φαγητό.


Αρχικά στηρίχθηκε στην κοινότητα των περίπου 300 Ελλήνων στην πόλη, σύντομα όμως κατέκτησε και τους Ολλανδούς. Μάλιστα ο ιδιοκτήτης δηλώνει στο bostanistas «Σχεδόν οτιδήποτε δοκιμάζουν - για εκείνους όλες οι δικές μας γεύσεις είναι τελείως πρωτόγνωρες. Ιδιαίτερη εκτίμηση τρέφουν ωστόσο στη μπουγάτσα, όπως και σε όλες τις πίτες, τα γλυκά του κουταλιού και το πρόβειο γιαούρτι. Κι φυσικά στις ελληνικές εκδοχές του καφέ, καθώς ο φραπέ ή ο φρέντο, με τη μορφή που εμείς τους έχουμε συνηθίσει, δε σερβίρονται πουθενά αλλού στον κόσμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...