Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ελεύθερος με εγγύηση ο Λάκης Γαβαλάς

Την ποινή των 7 ετών με αναστολή στην έφεση επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον Λάκη Γαβαλά για τα χρέη προς το Δημόσιο ύψους 17 εκ. ευρώ. Τόσο ο σχεδιαστής μόδας, όσο και η αδελφή του Νότα, αποφυλακίζονται με την καταβολή εγγύησης 2000 ευρώ.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απάτης κατ΄εξακολούθηση σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και είχε ζητήσει από το δικαστήριο να απορριφθεί το αίτημά τους για προσφορά της περιουσίας τους ως δείγμα καλής θέλησης.

Ο Εισαγγελέας υποστήριξε πως αυτό θα μπορούσαν να το είχαν κάνει στο παρελθόν και δεν το έκαναν, ενώ επισήμανε πως η περιουσία τους είναι δημευμένη από το ελληνικό Δημόσιο.
Το δικαστήριο καταδίκασε και την αδελφή του Νότα σε φυλάκιση 6 ετών δίνοντας και σε εκείνη αναστολή στην έφεση.

Κρίθηκαν ένοχοιμε τα ελαφρυντικά του προτέρου εντίμου βίου και της επιδίωξης να άρουν τις συνέπειες της αξιόποινης πράξης τους, καθώς - όπως είναι γνωστό - έχουν προσφέρει στο δημόσιο ακίνητο στην Κάντζα Αττικής που υπερκαλύπτει τις οφειλές των 17 εκατομμυρίων που έχουν στο ενεργητικό της εταιρείας τους.

Στην απολογία του ο σχεδιαστής μόδας υποστήριξε ότι έχει προσφέρει το ακίνητό του υπέρ του ελληνικού δημοσίου, λέγοντας: «Το μόνο που θέλω είναι να αφεθώ ελεύθερος πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μου. Διαθέτω όλη μου την περιουσία στο ελληνικό Δημόσιο η οποία υπερκαλύπτει τα χρέη μου και δεν μπορώ να κατανοήσω το λόγο για τον οποίο παραμένω 14 μήνες στη φυλακή, χωρίς να μπορώ να ξεχάσω την πρώτη μου νύχτα στο κελί με κακοποιά στοιχεία ούτε το γεγονός πως έβαλαν την αδελφή μου στο κελί με 5 οροθετικές».

Και οι δύο κατηγορούμενοι είναι ελεύθεροι αφού προηγουμένως καταβάλλουν την χρηματική εγγύηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...