Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Συνελήφθη 37χρονος φυγόδικος, κατηγορούμενος για 34 ληστείες

Mέλος σπείρας που είχε διαπράξει τριάντα τέσσερις ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και δημόσιων οργανισμών, καθώς και σε χρηματαποστολές σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας, συνέλαβε η αστυνομία στο Περιστέρι

Τα μέλη της σπείρας στις δύο από τις ληστείες, είχαν πυροβολήσει κατά αστυνομικών, στην μία εκ των οποίων είχαν τραυματίσει σοβαρά τέσσερις.

Σε βάρος του 37χρονου φυγόδικου που συνελήφθη εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για σύσταση και συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και μία καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης δύο ετών και έξι μηνών, για λαθρεμπορία και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Πιο αναλυτικά, ο συλληφθείς μαζί με άλλα τρία μέλη της σπείρας που έχουν συλληφθεί, διέπραξαν 29 ένοπλες ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών και σε χρηματαποστολές ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας. Στη ληστεία της Ηλιούπολης στις 17-1-2011, τα μέλη της σπείρας προκειμένου να μην συλληφθούν από αστυνομικούς που τους είχαν εντοπίσει, πυροβόλησαν εναντίον τους. Στη ληστεία της Καλαμάτας στις 7-5-2012, αφού αφαίρεσαν από τράπεζα 89.020 ευρώ, άνοιξαν πυρ εναντίον των αστυνομικών με αποτέλεσμα να τραυματίσουν σοβαρά τέσσερις .

Ο 37χρονος συμμετείχε σε πέντε ακόμη ληστείες και απόπειρες ληστειών σε βάρος χρηματαποστολών και υπαλλήλων τραπεζών και δημόσιων οργανισμών, που πραγματοποιούσαν ανεφοδιασμό ΑΤΜ, στις περιοχές των Αγίων Αναργύρων, του Περιστερίου, του Παλαιού Φαλήρου και στο Νυδρί Λευκάδος. Επιπλέον, αφαίρεσε δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες από την περιοχή της Νέας Ιωνίας.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, η αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε δύο πιστόλια με δύο γεμιστήρες, φυσίγγια, περίστροφο, δύο αλεξίσφαιρα γιλέκα, πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ, πλαστό δελτίο ταυτότητας με επικολλημένη φωτογραφία του, είκοσι έξι χαρτονομίσματα εμποτισμένα με μπογιά χρωματισμού, κόκκινου και μπλε χρώματος, η οποία χρησιμοποιείται από τις τράπεζες σε περίπτωση ληστείας για την παγίδευση-καταστροφή των χαρτονομισμάτων.

Στο υπόγειο πάρκινγκ στο Ίλιον, το οποίο χρησιμοποιούσε ο συλληφθείς, είχαν βρεθεί και κατασχεθεί δύο πολυτελή αυτοκίνητα, αυτοσχέδιο αγωνιστικό αυτοκίνητο, τετράτροχο όχημα και μία μοτοσικλέτα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το πρώτο από τα πολυτελή αυτοκίνητα το είχε αφαιρέσει στις 31-1-2012 από την Ηλιούπολη. Λίγες ημέρες μετά είχε αγοράσει ένα ολικώς κατεστραμμένο αυτοκίνητο, ίδιας μάρκας και τύπου με το κλεμμένο. Στη συνέχεια τροποποίησε τους αριθμούς πλαισίου και τον κινητήρα ώστε να κυκλοφορεί το κλεμμένο αυτοκίνητο «νόμιμα», με την άδεια κυκλοφορίας του κατεστραμμένου. Το δεύτερο όχημα, το αφαίρεσε από την περιοχή του Βύρωνα στις 5-3-2012 και είχε παραποιήσει και σε αυτό τον αριθμό πλαισίου, ο οποίος αντιστοιχούσε σε όχημα που κατά το παρελθόν κατείχε νόμιμα.

Όπως επίσης ομολόγησε ο συλληφθείς, προέβαινε σε κατά παραγγελία κλοπές μοτοσικλετών, κυρίως από περιοχές της Αττικής, τις οποίες στη συνέχεια μετέφερε στην περιφέρεια και άφηνε σε προκαθορισμένα σημεία, με σκοπό αυτές να χρησιμοποιηθούν σε περιπτώσεις ληστειών από τους συνεργούς του.

Ο 37χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και ερευνάται η συμμετοχή του σε περισσότερες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...