Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Άνεργος και όχι παράφρονας ο 49χρονος που πυροβόλησε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης

-“Δεν είναι παράφρονας, έχασε τη δουλειά του” λέει ο αδελφός του
- Δύο αστυνομικοί και μία έγκυος τραυματίστηκαν απο τα πυρά
- “Η επίθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική” δήλωσε ο δήμαρχος της Ρώμης
- Δείτε ΒΙΝΤΕΟ απο όσα συνέβησαν το πρωί στο κέντρο της ιταλικής πρωτεύουσας

Διαψεύδει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ο αδελφός του 49χρονου που το πρωί πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών έξω απο το κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης. Οπως λέει, δεν είναι παράφρων, όπως τον παρουσιάζουν τα μέσα ενημέρωσης, αλλά άνεργος.

Ο άνδρας ονομάζεται Λουίτζι Πρεΐτι, κατάγεται απο την Καλαβρία και ζει λίγο έξω από το Τορίνο. Το πρωί πήγε μπροστά από το κυβερνητικό μέγαρο και πυροβόλησε εναντίον αστυνομικών, τραυματίζοντας δύο αλλά και μία έγκυο που περνούσε εκείνη την ώρα μπροστά απο το κτίριο.

«Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι. «Όλη η οικογένειά μου τώρα, έχει βυθιστεί σε απελπισία. Μετά τον πρόσφατο χωρισμό του, ο Λουίτζι είχε γυρίσει στην Καλαβρία, στο Ροζάρνο, για να ζήσει με τους γονείς μας. Είχαμε αρκετό καιρό, όμως, να μιλήσουμε», πρόσθεσε ο Ακλαντζελο Πρεΐτι.

Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά ενώ οι δύο αστυνομικοί- ο ένας σε πιο σοβαρή κατάσταση, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του- μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο 49χρονος φώναξε πριν ανοιξει πυρ: «Τι περιμένετε, πυροβολήστε με».

Ο Πρεΐτι συνελήφθη αμέσως, κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και μπορεί να υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας.

Ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας Τζιοβάνι Αλεμάνο, δήλωσε πως η επίθεση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί τρομοκρατική παρά το δυσάρεστο κλίμα των τελευταίων μηνών που έχει αυξήσει την ένταση. “Δεν πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια, αλλά σίγουρα το κλίμα των τελευταίων μηνών δε βοήθησε”, τόνισε ο Αλεμάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...