Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Δέχθηκε πυρά ελληνικό πλοίο στο Πόρτ Σάιντ


Πυρά από αγνώστους δέχθηκε στο Πόρτ Σάιντ στην Αίγυπτο το ελληνικής ιδιοκτησίας πλοίο "Island of Rhodes", κατά τη διενέργεια τακτικής επιθεώρησης από τον Προξενικό Λιμενάρχη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι ασφαλείς. Ασφαλής είναι ο λιμενάρχης που διενεργούσε τον έλεγχο.

Σημειώνεται ότι σήμερα υπάρχει ένταση στο Πόρτ Σάιντ μετά την έκδοση δικαστικής απόφασης για την ποδοσφαιρική τραγωδία που είχε στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 70 άτομα.

Όπως αναφέρει το υπουργείο, αμέσως μόλις το πλοίο δέχθηκε πυρά, αναχώρησε από το λιμάνι. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν άμεσα ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος -ο οποίος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό- και ο υπουργός Ναυτιλίας Κωστής Μουσουρούλης.

Ο κ. Αβραμόπουλος βρίσκεται σε επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί η αιγυπτιακή κυβέρνηση για τον εντοπισμό τον υπευθύνων.

Τέλος, επισημαίνεται ότι με εντολή του υπουργού Εξωτερικών η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αίγυπτο βρίσκεται σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχει κάθε δυνατή συνδρομή σε Έλληνες πολίτες που ενδεχομένως βρίσκονται στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...