Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμάζονται οι αγρότες για κινητοποιήσεις σε όλη τη Θεσσαλία


Υπ ατμόν, βρίσκονται οι αγρότες και στον νομό Λάρισας, με τα τρακτέρ να έχουν αρχίσει να παρατάσσονται σε πλατείες χωριών και την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας να τους καλεί σε κινητοποιήσεις.

Κομβική, για την παραπέρα εξέλιξη των πραγμάτων, θεωρείται η συνάντηση που ορίστηκε για αύριο Τετάρτη στις 11.45 πμ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, αντιπροσωπείας των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη. Στην συνάντηση, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, θα συζητηθούν τα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, η μεγάλη μείωση εισοδήματος και τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι περιοδείες και συσκέψεις της ΕΟΑΣΝΛ με στόχο την ενημέρωση των αγροτών γύρω από τις τελευταίες αντιαγροτικές αποφάσεις, την άγρια φορολογία που θα επιβληθεί στους αγρότες, το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, τις εξευτελιστικές αποζημιώσεις και τις χαμηλές τιμές πώλησης των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων.

Σε μαζική σύσκεψη δεκάδων εκπροσώπων αγροτικών συλλόγων και επιτροπών στα Φάρσαλα, αποφασίστηκε να ενταθεί η προσπάθεια για την κινητοποίηση των αγροτών με περιοδείες σε χωριά της επαρχίας και την συμμετοχή νέων τρακτέρ στα υπάρχοντα στις πλατείες των χωριών. Εκφράστηκε η αγωνιστική διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε περίπτωση που το Υπουργείο δεν ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα τους.

Όπως έκανε γνωστό η Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή βρίσκονται παραταγμένα τρακτέρ στις πλατείες 24 χωριών του Νομού. Οι περιοδείες και οι συσκέψεις συνεχίζονται και στον νομό, με στόχο να αυξηθούν τα τρακτέρ και τα χωριά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας, οι Αγροτικοί Σύλλογοι, οι Επιτροπές Αγώνα καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πλαισιώσουν μαζικά την κινητοποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...