Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Νταλάρα: Επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2014

Η Ελλάδα θα γυρίσει στην αγορά το 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015 εκτιμά ο επικεφαλής του IIF, Charles Dalara.

Μιλώντας στο δίκτυο Bloomberg, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, ο κ. Νταλάρα εμφανίστηκε αισιόδοξος για τις προοπτικές της χώρας μας. "Εάν συνεχιστεί η εφαρμογή των μέτρων κανονικά πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του 2014, το αργότερο στις αρχές του 2015, η Ελλάδα θα καταφέρει να επιστρέψει στις αγορές", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του λόμπι των τραπεζών απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του έγινε.

"Αυτή η κυβέρνηση δείχνει να τα καταφέρνει και πιστεύω πως εάν ανεμπόδιστα προχωρήσει μπροστά τότε θα καταφέρει να επαναφάρει το κλίμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική οικονομία", πρόσθεσε ο κ.Νταλάρα.

Το σχόλιο του έρχεται την ώρα που καταγράφεται σημαντικό αγοραστικό ενδιαφέρον από επενδυτές για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα στη δευτερογενή αγορά και το χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει σημαντικό ράλι. Μάλιστα η απόδοση του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου έχει υποχωρήσει στα χαμηλότερα επίπεδα απ' τον Ιούλιο του 2010, στο 10,39%, συμπαρασύροντας και το spread στις 883,8 μονάδες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε το σχόλιό σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...